Ботев уреди Домо и Джинич за Европа

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
09:28 / 14.07.2013
4336
Ръководството на пловдивския Ботев направи и невъзможното, но успя да картотекира за двубоите от Лига Европа срещу босненския Жрински Мостар нападателя Валери Домовчийски и защитника Елведин Джинич.

Финансовият директор на "канарчетата" Иван Йотков в последния момент уреди футболистите, след като до вчера в 18 часа трябваше да заяви списъка от играчи за втория предварителен кръг.

Така треньорът Станимир Стоилов ще може да използва за гостуването в Босна Домовчийски и Джинич, пише "Меридиан мач". За сметка на тях отпаднаха Радослав Терзиев и Цветомир Чунчуков, които най-вероятно от новия сезон ще защитават цветовете на втородивизионния Раковски. Така за срещите срещу Жрински Мъри ще може да изпробва схема с типичен централен нападател, а не с фалшива деветка. Минимални са шансовете Валери Домовчийски да започне мача в Босна, тъй като не е на 100% готов функционално, но той със сигурност може да се появи в игра като резерва.

Станаха ясни и началните часове на мачовете на с Жрински Мостар. Първият двубой в Босна и Херцеговина е на 18 юли (четвъртък) от 19:30 ч. Реваншът на "Лазур", седмица по-късно, е от 20:30 часа. Засега той иде бъде предаван пряко по ТВ7, като най-вероятно медията ще излъчи и срещата от Мостар. Разстоянието от Пловдив до босненския град е 828 км, така че със сигурност доста фенове на жълто-черните ще изберат да го изминат и да подкрепят любимците си. Дистанцията с кола се взема за 12 часа.

Междувременно УЕФА определи вчера и съдиите на двата мача. Първият двубой в ще бъде ръководен от Падрайг Сътън. 35-годишният ирландец е съдия от 1998 година, но е професионален арбитър от 2008 година. Сътън до този момент е ръководил само два мача в Лига Европа, в които е показал десет жълти картона, а също така е отсъдил и една дузпа. Той има зад гърба си 67 мача от Висшата лига на Ейре, в които е показал 211 жълти картона и 30 червени. Също така е свирил и 12 дузпи. Съдия на реванша в Бургас на 25 юли (четвъртък) ще бъде французинът Клемен Турпен. Той е 31-годишен и е смятан за един от най-талантливите млади френски арбитри. Клемен Турпен е съдия на ФИФА от 2010 година, като до този момент е ръководил няколко световни квалификации за Мондиал 2014. Има и двубои от груповата фаза на Лига Европа.

Ето и групата на Ботев за мачовете с босненския отбор:

Вратари: Адам Стаховяк, Росен Андонов, Филип Димитров;

Защитници: Сивард Спрокел, Йордан Христов, Бобан Грънчаров, Веселин Минев, Артур, Елведин Джинич;

Халфове и нападатели: Станислав Костов, Тодор Неделев, Костадин Дяков, Вандер, Ромарио, Валери Домовчийски, Томаш Иршак, Мариян Огнянов, Абел Анисе, Николай Павлов, Борис Галчев, Луис Педро.



Виж коментарите (2)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).