Прекръстиха Ботев на Бонев

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (15)
09:08 / 05.07.2013
4938
Най-старият футболен клуб у нас "Ботев" (Пд) бе прекръстен на ФК "Бонев" (Пд) от най-популярния спортен сайт в Казахстан www.sports.kz. Медията следи всяка стъпка на "канарчетата" в Астана.

Погрешно изписаното име престоя близо 4 часа под фоторепортажа от тренировката на тима. Казахите си нямаха и най-малка представа, че неволно са нанесли кръвна обида на съперника си, прекръствайки го на името на Христо Бонев, легендата на съгражданите от "Локо" (Пд).

В лагера на "Ботев" приеха с чувство за хумор грешката. Казахите изненадаха "канарчетата" и с благата вест, че голаджията Иван Цветков не е пристигнал в Астана, но ще води атаката в реванша. Капитанът обаче ще е аут до септември след операция.

Иначе настроението в спортните медии в Казахстан очаквано е минорно.

"Астана - Ботев 0:1. Подаръкът не се получи", излезе със заглавие vesti.kz. "Бяхме фаворити преди мача, въпреки нивото на българския футбол, като бяхме се настроили за игра в Европа много сериозно. Не се получи", добавя изданието.

"Второ българско поражение за Беранек", озаглави материала си пък sportinfo.kz. "Феновете ни подкрепяха, опитахме няколко пъти да отбележим, но - като не вкарваш, ти вкарват. Цялото второ полувреме диктувахме играта, но Станимир Стоилов затвори отбора си и остави минимални пространства за Астана. Ботев показа свръхпрагматичен футбол. Срещата не бе загубена от играчите, а от Мирослав Беранек", завършва коментарът медията.

Източник: "Труд"



Виж коментарите (15)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).