ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (8) | Вчера (21)
Спасич изпуска победата на "Гран При" в Бургас
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:16 / 07.05.2008Коментари (0)793
©
Състезаващият се за "Цар Симеон Рея96" Драган Спасич изпусна по чудо победата в първото издание на международния "класик" турнир "Гран При" за голямата награда на Бургас. Сръбският национал финишира с времето на победителя - Павел Шуманов от "Хемус"(Троян). 39-годишният български ветеран спечели състезанието с успешна навременна атака и силен финален спринт. Двамата пресякоха заедно финалната линия на трасето от Бургас до Каблешково и обратно като Спасич изостана с по-малко от секунда от Шуманов. Третото място остана за друг сръбски национал- Александър Странич, от представителния държавен тим на западната ни съседка.

Фаворитите в състезанието се движеха компактно през по-голямата част от 174-километровия маршрут. В последните 30 километра, при последното изкачване, Шуманов атакува заедно с двамата сърби. Триото Шуманов - Спасич - Странич бързо натрупа преднина от над 2 минути по трасето, откъсна се и финишира в тази последователност, пресичайки финалната линия. Спорът за първото място между Шуманов и Спасич бе решен буквално в последните метри преди финиша за голямо шоу и атракция на публиката.

"Още не мога да си намеря място от яд, че по този начин изтървах победата в Бургас. Но така е в нашия спорт - може през цялото трасе да караш много добре, а в последните метри преди финала само едно малко разконцентриране да те лиши от крайния успех, който си заслужил", съжалява Драган Спасич.

В групата веднага след челниците се класираха колоездач №1 за миналата година Ивайло Габровски, също от "Хемус" (Троян), както и други двама състезатели на "Цар Симеон Рея96" - сърбинът Горан Шмелцеромич и Пламен Димов. Последните двама караха много активно през по-голямата част от разстоянието и финишираха в десетката.

В обиколката на Бургас взеха участие над 150 колоездачи от 7 страни от Европа. От българските тимове не участва единствено състава на КК "Несебър". Наградният фонд на бургаския "Гран При Класик" от 4462 евро бе разпределен сред първите 20 колоездачи, завършили състезанието. Състезателното разстояние бе с 5 по-сериозни изкачвания в участъка Рудник - Брястовец. За победата си Шуманов ще получи 1450 евро от наградния фонд, който бе осигурен от главния спонсор на домакините от КК "Бургас" - "ПОНС Холдинг".

Състезанието бе от втора категория и носеше точки за световната ранглиста. Проявата бе включена в календара на U.S.I. Организацията на турнира бе на високо ниво и мина при изключителни мерки за сигурност и обезопасяване.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Керкез: Предстои най-важният мач за нас, трябва да забравим за днес
Обрат! Ботев загуби от Арда, битката за седмото място се завърза
Душан Керкез изненада със състава за мача с Арда
ПФК Ботев: Нямаме никакво намерение да напускаме стадион "Христо Ботев"
Локомотив подписа договор с юноша на Левски, играл и в ЦСКА 1948
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: