ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (5) | Вчера (21)
7 колоездачи на "Цар Симеон" бягат на "Гран При" в Бургас
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:38 / 04.05.2008Коментари (0)1029
© Plovdiv24.com
Със 7 елитни колоездачи ще се представи "Цар Симеон Рея96" на започващия първи открит международен колоездачен турнир "Гран При" на Бургас днес. Главният треньор на пловдивския велоклуб Петър Павлов реши да пусне във важния старт край морето двамата наши национали Дамян Филипов и Пламен Димов, както и младокът Борислав Иванов. За "Цар Симеон Рея96" отново ще въртят педали четиримата сръбски национали Драган Спасич, Александър Дукич, Горан Шмелцерович и Игор Пайович, които пристигнаха у над за този и за предишния старт - критериума за купа "Сливен", направо от лагер-сбора на националния отбор на западната ни съседка.

От състава на пловдивчани отпадна юношеският национал Светослав Недев, който има изпити и стяга абитуриентския си бал. Новопривлечените от "Железничар"(Ниш) двама сърбски колоездачи - Иван Рвович и Стахиня Ракичевич, също отпаднаха от състава поради незадоволителна спортна форма.

Главен организатор на днешното състезание, което е от високата категория 1.2, са местният колоездачен клуб "Бургас" и известният бургаски холдинг "ПОНС". Надпреварата ще бъде в рамките само на един състезателен ден. Тя е типа състезания "Класик" и носи точки за световната ранглиста при мъжете. Дължината на трасето е 174 километра. То ще е с маршрут Бургас - селата Рудник, Брястовец, Каблешково (5 обиколки) и финал в морския ни град.

Стартът ще бъде днес пообед пред сградата на община Бургас. Очаква се финалът да е около 15.35 часа на улица "Константин Величков" в центъра на морския град.

Целта пред "Цар Симеон Рея96" е техен състезател да намери място в тройката на генералното класиране. Домакините от КК "Бургас" също ще излязат с най-доброто в момента - опитните Евгени Балев, Даниел Петров, братята Евгени и Петър Панайотови, Красимир Ангелов и руснакът Владимир Тимошенко. За бургаския тим ще бяга и възпитаникът на "Цар Симеон Реяь96" Русен Русев, който повече от година насам върти педали за морски тим.

Турнирът е от официалния календар на U.C.I. и е валиден за световния рейкинг при колоездачите. Наградният му фонд е 4 462 евро. Премията за победителя е 1450 евро. Бонуси ще получат всички състезатели, класирали се до 20-о място. Надпреварата край морето се очертава като много силна. Своето участие в "Гран При" на Бургас са потвърдили отбори от Румъния, Нигерия, Сърбия, Гърция, Турция, Молдова и Полша.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
ПФК Ботев: Нямаме никакво намерение да напускаме стадион "Христо Ботев"
Локомотив подписа договор с юноша на Левски, играл и в ЦСКА 1948
Георги Минчев показа отлична игра с глава, завърши сезона със 17 гола
Какво се случва в Ботев? Директор не отрече, че клубът ще напусне "Колежа"
С мисъл за финала: Ботев търси добър резултат в Кърджали
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: