13-годишните маричанки триумфираха на турнир в Пирдоп

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
09:25 / 01.05.2013
1811
Марица (Пловдив) спечели убедително волейболния турнир за наградите на Аурубис България, провел се вчера в Пирдоп. Жълтият клуб бе представен от формация от 12- и 13-годишни волейболистки. Момичетата на старши-треньорката Цеца Тенева, водени за това състезание от наставника Георги Илиев, надиграха отбора на Професионална гимназия Тодор Влайков от Клисура в единия полуфинал с чиста и категорична победа, като всички 14 състезателки взеха участие в срещата. В другия полуфинал домакините от Средно общообразователно училище Саво Савов също изковаха чиста победа над отбора на Аграрно-техническата професионална гимназия в Златица.

Във финала обаче домакинството на пирдопчанки им помогна да бъдат равностойни на Марица само в първия гейм. След като успяха да го спечелят, пловдивчанки се наложиха по-убедително в следващите два, благодарение най-вече на силните си сервиси и нападение, и триумфираха с купата след 3:0. Те получиха от организаторите и медали и фланелки. Най-дълъг и оспорван бе малкият финал, в който момичетата от Клисура се наложиха над тези от Златица с 3:1.

На откриването на турнира към участниците и присъстващите с приветствено слово се обърна Цвятко Четьов, директор на училище Саво Савов. Той поздрави отборите и изрази увереността си, че подобни събития допринасят за достойното развитие на младите хора, за тяхното здраве и дават възможност за създаване на нови приятелства. Турнирът бе открит от Цветан Николов, директор в завод Аурубис България.



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 9
Днес: 5


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).