Катарци разгледаха Гребната база, лобират за Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
17:31 / 30.04.2013
7319
Катарци ще лобират за пловдивската кандидатура за Световното първенство по гребане 2018-а година, разбра репортер на Plovdiv24.bg. Това обяви генералният секретар на Катарският олимпийски комитет  Н. Пр. Шейх Сауд бин Абдулрахман. Той предвождаше делегация от Катар, която беше посрещната в Пловдив от кмета на града Иван Тотев и зам.-кмета Георги Титюков. Заедно с делегацията бяха спортният министър Петър Стойчев и зам.-министърът по спорта Йордан Йовчев

"Н. Пр. Шейх Сауд бин Абдулрахман иска да разбере какви спортни бази имаме, с които можем да си сътрудничим", обясни министър Стойчев. 

Той каза, че ще обсъдят с катарския комитет спортовете, които са залегнали в програмите на двете страни и ще измислят начини за сътрудничество. От българското министерство коментираха, че през летните месеци, когато температурата в Катар надвишава 50 градуса, спортистите им ще имат възможността да ползват родните спортни обекти и бази. 

"Мисля, че с редовните линии на "Катар еъруейз" засега три пъти седмично с тенденция да станат всеки ден това ще е напълно възможно. Доха се намира на 4 часа от София, а Пловдив на още един, така че нещата стават доста по-лесни", категоричен е Министър Стойчев. Той каза още, че България, като страна може да бъде полезна на Катар с това, че има много добри спортисти, треньори и уникален климат. 

Преди да посети единствения в България Гребен канал, чуждестранната делегация е направила посещение на високопланинския спортен комплекс "Белмекен".


Виж коментарите (2)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 4
Днес: 3


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).