Фасадата на Колодрума - с цветове тип "хамелеон" и LED осветление

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (7)
14:20 / 22.04.2013
14728
Фасадата на новата спортна зала ще бъде с четири цвята тип "хамелеон", които ще се променят от различните точки, от които се наблюдават. "Това ще взаимодейства с плътната и остъклена част на сградата" обясни пред репортер на Plovdiv24.bg арх. Тодор Абаджиев. 

През нощта фасадата ще бъде богато осветена и ще се използват софтуери за различни визуално възприемани рисунки от LED системи, разположени по нея. 

"Въпреки, че ще е обилно, осветлението ще бъде изключително икономично и ще доведе до пестене на енергия и чисто дизайнерски ефект", обеща арх. Абаджиев. 

90 % от фасадата е с плътна изолация и очаква през летните месеци в нея да бъде хладно, без да се използват климатици. Залата ще изпълнява изискванията за шум до допустимия максимум от 60 децибела дори при рок концерти. Залата ще бъде единствената в Югоизточна Европа с покрит Колодрум. Тя е предвидена за 25 вида спорт, без художествена гимнастика, и ще изпълнява всички критерии за провеждане на международни състезания. Височината й е 16 метра. 

"При изразходване на първия транш от 12 млн. лева, получени през месец март, правителството плавно ще изпълнява своите ангажименти за следващите 12 млн.лева, които Община Пловдив трябва да получи", съобщи кметът Иван Тотев. В това го е уверил преди седмица министър-председателят Марин Райков, с когото той е имал среща. 

Затова градоначалникът е категоричен, че колкото по-бързо се работи по залата, толкова по-бързо общината ще може да се разплати с изпълнителите. Той обясни, че планът е до месец септември съоръжението да е почти завършено, а до края на годината да бъде напълно готово.


Виж коментарите (7)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 8
Днес: 19


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).