ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (23) | Вчера (21)
Аврейски води 15 колоездачи на държавното в Свиленград
Автор: Екип Plovdiv24.bg 08:45 / 21.04.2008Коментари (0)915
©
15 млади колоездачи - 8 момчета и 7 юноши младша възраст, ще заведе треньорът от школата на "Цар Симеон Рея96" Георги Аврейски на държавния личен шампионат за многоетапни състезания в Свиленград. Надпреварата е в рамките на 2 състезателни дни с 3 специални етапа. Турнирът стартира в събота в граничния град и продължи до вчера, когато бяха излъчени всички републикански шампиони за 2008 година при подрастващите.

Първият етап включва индивидуално бягане по часовник, като колоездачите се пускат на старт през една минута. Момчетата ще се състезават по трасе от 5 километра, а юношите младша възраст - на 10 км. Вторият състезателен етап беше критериумът по улиците на Свиленград. За по-малката възрастова група той е с дължина на трасето 12,5 километра, а за юношите младша възраст - на 35 км. Третият специален етап беше общ старт, в който младите колоездачи тръгват от Свиленград, прекосяват границата с Гърция и по пътищата в южната ни съседка ще изминат пробег от общо 55 километра. Такъв двустранен преход наши колоездачи правят за първи път в рамките на националното ни първенство, откакто България бе приета за член на Европейския съюз.

Пловдивският колоездачен клуб тръгва за Свиленград с амбициите за спечелване на няколко призови места от многоетапния шампионат на страната.Според специалистите сред фаворитите в Свиленград са 16-годишните млади таланти на "Цар Симеон Рея96" - Цветелин Кюркчиев, настоящ шампион на България при юношите младша възраст на писта за 2007 година и Петър Бояджиев, също призьор от държавния шампионат.

Специално Кюркчиев се намира в отлична спортна форма. На последното състезание - традиционния турнир за купа "Георги Коев" в Казанлък, възпитаникът на Аврейски за малко изпусна място в челната тройка и остана 4-ти в критериума при юношите, младша възраст. Седмица по-рано - на традиционния турнир за купа "Слънчев бряг" в Несебър, Цецо пък грабна вицешампионска титла за същата възрастова група, и пак на критериум.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
С късен обрат: ЦСКА 1948 взе победата срещу Ботев
Локо потвърди раздялата с Томаш, Бащата и Мирчев ще водят тима срещу ЦСКА-София
Ботев с много променен състав срещу ЦСКА 1948
Александър Томаш приключи окончателно с Локо след разправия с Крушарски?
Четирима от Локо отличени сред най-добрите в елитните юношески групи
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: