ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (22) | Вчера (21)
В "Цар Симеон" впечатлени от методите на Майкъл
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:42 / 17.04.2008Коментари (0)947
©
Силно впечатление на треньорите в "Цар Симеон Рея96" оставял с работата си старши треньорът на националния отбор на България по колоездене на писта Майкъл Сайндстууд. 39-годишният датски спец шашнал всички в пловдивския колоездачен клуб с високия си професионализъм и педантично изпълнение на предварително начертания от него план. Той очаровал и със съвременните си методи на подготовка, прилагани по време на подготвителния лагер-сбор на държавния ни тим, който той провежда в момента в Пловдив. Това призна главният треньор на "Цар Симеон Рея96" Петър Павлов, който е дясна ръка на датчанина по време на престоя му у нас.

"Майкъл работи по съвсем нови програми и схеми на тренировка, с много съвременни методи, съобразени с последните новости в световното колоездене. Като сравнявам неговата работа с тази на нашите треньори виждам, че ние в България очевидно изоставаме от новостите. Има тренировки у нас, които за жалост, не са се променяли от години насам", коментира Павлов. Сайндстууд ще готви нашите най-добри пистови бегачи до края на седмицата, когато се прибира обратно в родината си. Лагерът на националите в града под тепетата е вторият по-сериозен етап от подготовката им за новия спортно-състезателен сезон на писта.

До края на сбора най-добрите ни колоездачи ще тренират по специална подготвителна програма, съобразена с целите на отбора. Както е известно задача №1 на Сайндстууд в подготвителния период е бързо да изгради силен национален отбор от шестима километриста и двама спринтьора, с които да участваме във всички шампионати и турнири за световната купа през този сезон. Националите ще се готвят усилено и за олимпийската дисциплина 1 километър от място и на следващия лагер след близо месец. Според специалистите заради универсалните си качества националът на "Цар Симеон Рея96" Дамян Филипов вече си извоювал имиджа на основна фигура и водещ състезател в плановете на Сайндстууд не само за 1 км от място, но и за други 3 основни дисциплини - скреч с финален спринт, издръжливост по точки и американско преследване.

"Радвам се, че Дамян и останалите момчета тренират със Сайндстууд, те има много какво да научат от него. Тренировките на Майкъл са изключително професионални, динамични и разнообразни. Натоварванията са дозирани и са съобразени с физиката на всеки един състезател. Той е изготвил и специална индивидуална програма на хранене и възстановяване на всеки един от националите. Такава работа аз лично за първи път виждам в България, а това че такъв голям специалист ни е дошъл на крака под тепетата, е от голяма полза за състезатели и треньори и голямо признание за работата и успехите в "Цар Симеон Рея96", допълни Павлов.

Сайндстууд е едно от големите имена в световното колоездене. В Дания той се ползва с името на голяма звезда. Бил е дълги години професионален състезател на френския колоездачен клуб "CSC" и притежава безценен опит като колоездач и като треньор. Печелил е етапи от такива престижни състезания като "Тур дьо Франс", Обиколката Париж-Ница, "Джиро Д'Италия" и Пробегът на Испания. Сайндстууд има подписан договор с нашата федерация да води националите в бъдещите 4,5 години- т.е. до олимпиадата в Лондон през 2012 година. Датчанинът лети обратно за Копенхаген в неделя или понеделник.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Локо потвърди раздялата с Томаш, Бащата и Мирчев ще водят тима срещу ЦСКА-София
Ботев с много променен състав срещу ЦСКА 1948
Александър Томаш приключи окончателно с Локо след разправия с Крушарски?
Четирима от Локо отличени сред най-добрите в елитните юношески групи
Гонзо: България ще домакинства в Пловдив! Стадион "Христо Ботев" е прекрасно съоръжение
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: