ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (22)
Голям успех за Димов, печели "Наградата на Белград"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:51 / 15.04.2008Коментари (0)609
©
Голям успех постигна топколоездачът на "Цар Симеон Рея96" Пламен Димов в Сърбия. 27-годишният пловдивчанин спечели силния международен турнир по колоездене на шосе за "Голямата награда на Белград", в жестока конкуренция на над 100 елитни състезатели от цяла Европа.

Нашият национал стана убедително първи в крайното генерално класиране, като изпревари сръбския си съотборник Драган Спасич. Трети в крайното подреждане е унгарецът със сръбски паспорт Габор Каса. Димов дръпна сериозно още в първия специален етап от турнира - по време на критериума по улиците на Белград. После показа висока класа особено на атрактивно 20-километрово изкачване на популярния местен връх "Авала". Пламен спечели убедително и двата етапа, като при изкачването остави съперниците си далеч след себе си, финиширайки с близо 2 минути аванс. Втори остана Драган Спасич, а трети Габора Каса.

В третия специален етап - общия старт, с дължина на трасето 160 километра, Димов отново бяга като лъв и стана 4-ти. С това си класиране пловдивчанинът запази аванса си от първите два етапа, което му бе достатъчно и за крайната победа. Първи в този етап стана Драган Спасич, а втори- другият сръбски колоездач на "Цар Симеон Рея96"- Горан Шмелцерович. Така Димов запази водачествотото си и заслужено триумфира в турнира. Любопитното в случая обаче е, че участието му в надпреварата, както и това на останалите му 8 съотборници, бе решено в последния момент от шефовете на пловдивския колоездачен клуб.

Както е известно "Цар Симеон Рея96" преди две седмици отказа да изпрати свои състезатели за международния открит турнир по колоездене на шосе за "Купата на Нови Сад", заради несигурната обстановка в Сърбия и ескалиралото напрежение там след признаването на независимостта на Косово. "Това представяне на Пламен в Белград бе отлично. Очевидно той се намира в страхотна спортна форма и само малшансът му попречи да се представи по-добре в предишните 2 турнира в Хърватска и у нас - на критериумите на купите "Бургас" и "Слънчев бряг", както и на последното бягане в Казанлък", коментира изпълнителният директор на "Цар Симеон Рея96" Йордан Зашев.- В момента търсим повече стартове в началото на състезателния сезон и затова приехме поканата от сръбската федерация за това участие". Според Зашев "Голямата награда на Белград" бе генерална проверка на силите за предстоящите няколко важни старта от вътрешния ни календар.

Турнирът "Голямата награда на Белград" бе включен в местната верига "Делта Тур" и носеше точки за европейската ранглиста при мъжете. Заради това в състезанието се пуснаха водещи бегачи от Франция, Хърватска, Италия, Австрия, Сърбия, Унгария и др.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Букмейкърите предсказват финал за чудото в женския тенис на Ролан Гарос
Официално: Ботев изпусна титуляр! Представиха го в Русия
Престижно! Пловдивски рефер се справи отлично с финала на Европейското
18-годишният Илиян Радулов с пета поредна победа в Испания
Дубълът на Ботев се готви за Втора лига с мач срещу Секирово
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: