ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Ераносян се надява титла в Ангола да го реабилитира в Европа
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:43 / 20.03.2013Коментари (24)3835
© Plovdiv24.bg
Едуард Ераносян не обича стандартните решения. И състезателната, и треньорската му кариера тръгна от Пловдив, мина през Гърция и Португалия. Първото изключение се казваше АПОП Кинирас и през 2008-а това му донесе куп ядове.

През декември същата година двама футболисти на новака в кипърския елит - Карлос Маркес и Леонел Медейрош, дават положителни допинг-проби. Разследване показа, че Ераносян редовно е доставял хапчета с неясен произход на играчите, уж витамини и кофеин. Впоследствие се разбра, че става въпрос за забранения анаболен стероид оксиместерон, а допингирани са били всички играчи на АПОП. Случаят стигна до ФИФА, в крайна сметка Ераносян бе изваден от футбола за 4 години, като санкцията след обжалването в Лозана влезе в сила на 2 април 2009 година...

Две седмици преди то да изтече, Ераносян се готви да се появи на бял кон. Дали ще бъде облечен в "Армани", както се носеше на "Лаута", е въпрос на личен избор, но доста подходящ в случая. Мястото е повече от екзотично - Ангола, португалската колония до 1975-а, в която 27 години се водеше гражданска война. Едо, чийто най-голям треньорски успех е титлата с Локо Пд на Георги Илиев през 2004-а, подписа още през ноември едногодишен договор с най-богатия клуб в страната. За протокол - докато падне санкцията, на пейката и пред медиите излиза сърбинът Зоран Манойлович.

Дестинацията е прекрасно подбрана - Ераносян знае езика, а успех тук може да му отвори вратите обратно към Европа. В Португалия той вече бе начело на Лейшоеш, преди това игра един сезон и за Боависта, който сега тъне в трета дивизия.
А Африка може да бъде трамплин в кариерата, особено след пропадане. Белгиецът Пол Пут, който бе хванат в уговаряне на мачове на Лиерс, стигна до Гамбия, а само преди месец предизвика фурор с Буркина Фасо, извеждайки го до финал за Купата на Африка.

На подобна ирония на съдбата вероятно се надява и Ераносян. Кабускорп - най-стабилният финансово клуб в страната, макар и с кратка история, вече е фаворит за титлата в Ангола. Още след 4-ия кръг на местното първенство, носещо името Джирабола, тимът е начело с 4 точки аванс. Титла в Ангола гарантира завръщане в метрополията Португалия. Примери бол. През 2010-а Алваро Магаляеш триумфира с Рекреативо, след което получи оферта от Навал. През 2007-а Карлос Мозер (бившият бразилски национал) пък ликува с Интерклубе, след което води мароканския Раджа, а в Португалия бе начело на Навал и Портимонензе.

Източник: "Тема Спорт"







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Поредния черно-бял мафиот!!!Поредната мастия,която про нечист начин печели успехите си.Пфу...жалък ескимос
-1
 
 
Доказаната черно-бяла Легенда в Пловдив е Едуард !100% победител и любимец на всеки истински пловдивчанин! За разлика от една щатна "Легенда", която се кълне във вечна, но "платена" любов към клуба.....Има личности като Гочо Василев, Аян Садъков, Христо Колев и Едуард, които са се доказвали на Лаута със способности и сърце като мъже, а не дават поръчкови интервюта за щатна заплата при всеки нов собственик !
Колкото повече опознавам хората ,толкова повече заобичвам животните. ♥ !
на 20.03.2013 г.
-7
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (2)
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Дубълът на Локо се мести на стадион "Пловдив"
9 победи и 6 равенства! Няма друг наш отбор, който да играе толкова успешно срещу Лудогорец
"Черно-бял" тандем! Гонзо взе шампион с Локо в БФС
Трансферът му се оказа несполучлив, Локо няма да купува правата на белорусин
Локомотив Пловдив е отборът, който стреля най-точно от дузпа в родния елит
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: