Златен или никакъв медал са вариантите за Марица преди началото на плейофите

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
16:51 / 06.03.2013
1856
С четвъртото си място от редовния сезон в НВЛ, женският отбор на Марица (Пловдив) постави себе си пред два възможни варианта - или да спечели шампионската титла и златния медал, или изобщо да остане без медал. Това повелява регламентът на първенството, според който предстоящите плейофи ще определят само и единствено шампиона на България, а останалите си отбори ще се подредят след него в крайното класиране според подреждането си от редовния сезон. Така, ако Жълтите не успеят да достигнат до титлата, те ще завършат състезателната година на четвърто място, като дори има теоретичен вариант да слязат и на петото. Заради същия регламент, през миналия сезон Марица взе бронзовите медали въпреки че игра финал.

Първи плейофен съперник на пловдивчанки ще бъде отборът на Славия-СУ (София). Белите гостуват в зала Олимпиада утре, 7 март, от 18:00 б.в., а вторият мач от четвъртфиналната серия, в която се играе до две победи, трябва да се проведе на 9 март в столичната зала Панайот Пондалов.

"Навлизаме в решаващата фаза от първенството и повече нямаме право на грешка", заяви старши-треньорът на Марица Иван Петков. "Излизаме срещу Славия - отбор съставен от момичета, които се раздават максимално във всеки мач и дават всичко от себе си и дори повече. Решени сме да завършим първенството с добра игра. Всички момичета са добре, показваме израстване от мач на мач и дай боже то вече да бъде придружено и с по-добри резултати. В момента мислим само за мачовете със Славия. Целта ни е да елиминираме този отбор и едва след това ще мислим за следващия си съперник."


Виж коментарите (1)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 9
Днес: 22


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).