ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Драган Канатларовски: Вече знам - за този мач се живее
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:56 / 05.04.2008Коментари (0)2438
© Plovdiv24.com
Новият треньор на Локомотив Драган Канатларовски е изправен пред първото си сериозно изпитание - битката за Пловдив. Малко след като се озова на "Лаута" бившият национален селекционер на Македония ще трябва да изведе смърфовете срещу градския съперник. Наставникът на черно-белите разкри чувствата си преди дербито пред "Тема Спорт".

- Господин Канатларовски, влязохте ли вече в горещата обстановка на пловдивското дерби, знаете ли вече какво точно е Ботев - Локомотив?

- Мисля, че знам, защото имах възможност да говоря с хората в Локомотив. От всички чувам какво значи този мач, че заедно с ЦСКА - Левски, това е най-якото дерби в българския футбол.

- Какво точно ви обясниха играчите и шефовете на Локомотив за футболната битка за Пловдив?

- Казаха ми, че за този мач се живее. Мотивацията за него не е сто процента, а много повече. У всички се усеща невероятно голямо желание. Нямат търпение да дойде първият съдийски сигнал.

- Вашият предшественик Ясен Петров стартира в Локо с 4:0 над Ботев и макар и ботевист, спечели претенциозната черно-бяла публика. Очаквате ли вие да влезете в сърцата на запалянковците след първото си пловдивско дерби?

- Напълно нормално за мен е да искам да вляза в сърцата на феновете максимално скоро. Както аз, така и футболистите много желаем да спечелим срещу Ботев.

- След идването си в България заявихте, че не сте треньор за отбор на десето-единайсто място. При загуба от Ботев обаче ще се се окажете десети в класирането. Изключвате ли такова развитие?

- Никой не мисли за такова нещо. А и не трябва да забравяме, че това е само началото ми в Локомотив. Тук съм само от пет тренировки и все още не съм седнал на пейката, защото нямам право. Междувременно аз не се плаша от отговорността, важноста и значението на мача. Искаме победата.

- Президентката на Локо Галя Топалова заяви, че виждала резултат от идването ви, тъй като играчите тичали повече...

- Не знам дали тичат повече, не знам дали се дължи на мен. Но е сигурно, че футболистите имат голямо желание да се покажат в добра светлина. В този период има голямо натоварване от струпването на мачовете. През април ни очакват седем мача, а като прибавим и този на 29 март срещу Марек, стават осем срещи за един месец. Ще е тежко, но всеки двубой е допълнителен мотив за всички играчи да разкрият това, което могат.

- Да не би срещу Марек да сте си пазили головете за дербито с Ботев?

- Не успяхме да вкараме на Марек, независимо че имахме страшно много положения. Дай Боже да сме си ги оставили за Ботев и сега да вкарваме.

- Колко добър приятел ви е Тенчо Тенев и колко добри приятели ще останете след мача?

- Около мача няма приятели, само противници. Иначе с Тенчо се знаем от моментите, когато заедно карахме ПРО лиценз.

- Имахте ли други оферти, преди да решите да дойдете в Локомотив?

- Да ви кажа честно, имаше някои оферти и определено размишлявах върху предложения, но в момента, в който чух за какъв клуб става дума да поема, и се съгласих. Естествено от значение е и това, че България е близо и езикът е напълно разбираем за мен. Нямам проблеми с комуникацията, мисля, че ще се адаптирам много бързо и ще се разгръщам комплексно.

- Чувал ли сте се с Роберт Петров, който игра в Локо Пловдив и би могъл да ви разкаже за клуба?

- Не съм говорил с него. Но знаете, че аз бях на стадиона, когато Локо стана шампион на България. Тогава бях селекционер на националите на Македония. Затова знам какво значи клубът, каква традиция има и с какви качества разполага.

- Предвиждате ли да привлечете нови македонци през лятото?

- На първо време е най-важно да опозная футболистите. Ще успея, тъй като има много тренировки и много мачове до края на сезона. Взависимост от това за кои постове ни трябват състезатели, ще търсим, естествено първо от България. Ще обърнем внимание и към чужбина, но не ми трябват такива футболисти, които тепърва трябва да ги уча. За да вземем чужденец, той трябва да е по-добър от тези играчи, които имам.

- Спадна ли напрежението на "Лаута", което бе ескалирало преди да дойдете вие с оставките на Атанас Узунов, Ясен Петров и Христо Бонев, както и със скандала около изхвърлянето на Красимир Димитров от отбора?

- Не знам какво точно е било. Но сега всичко е идеално и няма абсолютно никакви проблеми.

- Какво искате да кажете на феновете на Локомотив - една много луда и много вярна публика?

- Искам да им кажа да имат малко търпение. Сигурно е, че те искат да бием Ботев, да побеждаваме винаги, това е нормално. Няма треньор и футболист, който да не желае победата на своя екип. Искам заедно с феновете на Локо да се израдваме на хубави моменти, да създадем и преживеем добри времена за клуба.

Източник: в. "Тема спорт"







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Става банално! Томаш за пореден път обясни загуба на своя отбор с липса на класа
Лош старт на Локо в плейофите, рефер си затвори очите за дузпа срещу Лясков
Петкратен шампион на България, играл и за Локо (Пд), се сбогува с футбола
Александър Томаш не пожела да рискува здравето на Евандро
Повече от 6 години Локо няма победа на "Тича"! Ще свърши ли тази серия утре?
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: