Марешки предложи таван на бюджетите на клубовете в "А" група

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (133)
13:19 / 21.02.2013
11913
Финансовият благодетел на Локомотив (Пловдив) Веселин Марешки предложи бюджетите на клубовете в "А" група да имат таван и той да е 5 милиона лева.

"Казаха ми, че има купени мачове в шампионата ни. Аз никога няма да си помисля за черно тото. За мен не е нормално в една и съща група да играят "Левски", Лудогорец, Локо (Пд) и от друга Етър, Монтана... С такива големи разлики в бюджетите се получават изкривявания. Трябва да се помисли за таван на бюджетите, който е разумно да е до 5 милиона годишно", коментира Марешки пред вестник "Преса"

"До момента съм инвестирал за футбол около 2,5-3 милиона лева, добави босът на "смърфовете". - До края на шампионата очаквам сумата да стигне до 4 милиона. Проблем да се официализирам като собственик на клуба е, че не мога да се срещна с Коко Динев, за да уточним някои негови вземания към клуба. Въпросът остава отворен до лятото", продължи бизнесменът.

Марешки отрече, че има вероятност да поеме финансовата издръжка на закъсалия Спартак (Варна).

"Доколкото знам, във футбола не е разрешено един собственик да притежава два отбора в една група. Освен в този клуб няма да давам пари на друг отбор, категоричен е аптекарският бос. - Ако някога се откажа от Локо (Пд), повече няма да се занимавам с футбол", завърши Марешки.



Виж коментарите (133)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).