Локомотивец донесе победата на България над Босна и Херцеговина

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (13)
19:46 / 15.02.2013
5804
Юношеският национален отбор на България до 19 години победи връстниците си от Босна и Херцеговина с 1:0 в първия си контролен мач за 2013 година. Срещата се игра на стадион "Христо Ботев" в Благоевград. Съставът на Владимир Стоянов се представи отлично срещу босненците, които също се класираха за елитния кръг за Евро 2013, като имаха достатъчно положения, за да спечелят и по-убедително.

В 11-ата минута Милчо Ангелов изскочи зад отбраната на гостите, но Емир Плакало реагира бързо и спря с гърда удара на нападателя. 180 секунди по-късно след ъглов удар, изпълнен от Борислав Цонев, централният защитник Радослав Терзиев остана непокрит, но стреля извън вратата.

В 18-ата минута Борислав Цонев центрира от лявото крило, Григор Долапчиев пробва удар от движение с десния крак, но изпълнението му отиде право в ръцете на Плакало. В 21-ата минута Цонев центрира отдясно, но този път дебютантът Георги Михаелов стреля с глава над вратата. След изминавеното на половин час игра босненците заиграха по-добре и на свой ред създадоха няколко ситуации. Шут на Федор Предрагович с десния крак облиза гредата на вратата, пазена от Анатолий Господинов. Мирко Марич получи шанс за изстрел от наказателното поле, но изпрати шута си в аут, а в секундите преди края на първата част Марич комбинира с Асим Жеч, чийто мощен удар бе отразен от Господинов.

В 52-ата минута Борислав Цонев проби отляво и центрира към влезлия като резерва Венцислав Гюзелев, но и този случай атаката приключи с неточен изстрел. Секунди по-късно и Григор Долапчиев пробва шут, но не притесни Плакало. Единственото реално положение за босненците през втората част се откри пред Дамир Садикович, но след като достигна подаване зад гърба на българската отбрана, той бе спрян от Господинов.

Победният гол за България падна в 84-ата минута. Запрян Запрянов изпълни корнер от лявата страна на вратата на Босна и Херцеговина, Плакало не успя да достигне до топката и влезлият като резерва централен защитник на Локомотив (Пловдив) Христо Стамов бе точен с глава на празна врата.

В неделя от 11:00 часа двете страни ще изиграят и втора контрола, като тя отново ще се проведе на стадион "Христо Ботев" в Благоевград.

Съставът на България (U19): Анатолий Господинов - капитан, Христо Попадийн, Радослав Терзиев, Петър Чобанов (46 - Христо Стамов), Ивелин Аладжов (71 - Николай Андреев), Георги Михаелов (46 - Венцислав Гюзелев), Станислав Дрянов (71 - Георг Василев), Красимир Станоев, Борислав Цонев (71 - Запрян Запрянов), Милчо Ангелов (46 - Георги Стоичков), Григор Долапчиев.



Виж коментарите (13)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).