Четирима състезатели на Локо Пд стартират на "Дан Колов – Никола Петров"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
14:45 / 13.02.2013
2324
Четирима състезатели на "Локомотив" Пловдив ще стартират на 51-я Международен турнир по свободна и класическа борба "Дан Колов - Никола Петров", който ще се проведе от петък до неделя в новата зала на ПУ "Паисий Хилендарски" на Пазарджишко шосе. Това заяви главния секретар на БФБ Валентин Савов, в присъствието на председателя на СК по борба на "Локомотив" Пловдив Добромир Дамянов и зам.-кметът Георги Титюков, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Той също така уточни, че входът на състезанията ще бъде свободен.

Участниците от пловдивския клуб са Георги Средков (кат. 96 кг) и Димитър Кумчев (120 кг), те ще се борят в свободния, а Петър Алучев (66 кг) и Николай Байряков (84 кг) в класическия стил.

"Турнирът в Пловдив ще пропуснат Станка Златева и Тайбе Юсеин. Всички други мъже, жени и девойки ще участват", заяви Валентин Савов. Той също така допълни, че се очертава един много силен турнир под тепетата.

Относно въпроса за изваждането на борбата от програмата на олимпиадите Савов отговори:"Неприятна новина. Още през 1996г. се говореше за изваждане на класическата борба от олимпийските игри. И за мен е шокиращо!"

"Борбата е един от спортовете за брой медали, които най-много се раздават и това на някои може да не му се харесва. Това е най-древния и успешен български спорт. Може да съкратят някои категории, но за изваждане мисля, че няма да стане", допълни Савов. 


Виж коментарите (1)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 9
Днес: 6


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).