Петков: Момичетата трябва да бъдат малко по-отговорни в тежките моменти

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
09:45 / 11.02.2013
1527
Наставникът на Марица Иван Петков се надява отборът да повъзвърне самочувствието си преди плейофите и турнира за Купа България.

"Загубите винаги са тежки. Наистина и аз не очаквах по този начин да се развие мачът при положение, че познаваме много добре играта на противника", коментира Петков след тежката загуба от ЦСКА.

"Пропукахме се на посрещане, особено в първите два гейма и оттам дойде големият проблем. Неопитността на разпределителката ни да може да коригира по-трудните топки също си оказа влияние. Допуснахме много грешки, прегоряха по-голямата част от момичетата. Не бяхме достатъчно агресивни, сякаш не искахме да останем в мача, а очаквахме с нетърпение той да свърши", допълни той.

"Знам, че сме млад отбор и тепърва повечето ни волейболистки ще се развиват като състезателки, но трябва винаги да търсиш нещо повече в мача, да се опиташ да противодействаш на противника. Да, поздравявам ЦСКА - те играха добре, но не мисля, че са играли по толкова различен и толкова добър начин, че да ни победят така убедително", продължи Петков.

"Има още доста мачове, в които ние ще се опитаме да си повъзвърнем самочувствието, което ще ни е нужно за плейофите и за Купа България. Проблемът е, че играем на приливи и отливи. Това е показател за липсата на опит. Трябва много труд, труд, труд и отново труд, за да се получат нещата. Мисля, че се трудим по добър начин", каза още Петков.

"Единственото нещо, в което упреквам момичетата, е, че трябва да бъдат малко по-отговорни, да си поемат своя дял от отговорността и да бъдат малко по-нахъсани в мачовете, а не да изглеждат като ощипани моми. А волейболните им умения са наш, треньорски, проблем. Ние сме преценили, че те могат да играят волейбол и ще разчитаме на тях. Те просто трябва да са малко по-отговорни в тежките моменти", завърши наставникът.



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 29
Днес: 23


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).