ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (13) | Вчера (27)
Милиев: Изгонването срещу Каварна беше най-тежкия момент в кариерата ми
Автор: Екип Plovdiv24.bg 06:55 / 26.03.2008Коментари (0)2603
© Plovdiv24.com
Защитникът на Локомотив Пд Йордан Милиев извървя пътя от върха до дъното и обратно само в рамките на една седмица. Стълбът в отбраната на Локо е един от най-добре представящите се и постоянни футболистите на "смърфовете" през последните два сезона. В двубоя за Купата на България защитникът бе изгонен в 45-та секунда, като това се превърна в една от причините за загубата на "смърфовете" срещу Калиакра. Милиев пропусна двубоя срещу Берое, за да се завърне победоносно, играейки великолепно и бележейки победното попадение за Локо срещу шампиона Левски. Защитникът се съгласи да отговори на няколко актуални въпроса, специално за читателите на Plovdiv24.com.

- Отшумя ли контузията ти от двубоя с Левски, на линия ли ще си за срещата с Марек?

- Оттокът спадна от глезена и болката намаля. Все още тренирам на облекчен режим, но се надявам тези дни да започна тренировки наравно с другите.

- Срещата с Марек ще е първата Ви с публика у дома от няколко месеца насам, ще ви окаже ли влияние този факт?

- Ние имаме най-великата публика в България и няма как да не ни окаже влияние и се надявам да победим.

- Превърна се в герой в двубоя с Левски, отбелязвайки победното попадение. Как видя двубоя от вътре лесно ли стигнахте до успеха?

- Беше много труден мач. Лошо време, което не предразполагаше за красив футбол, битката се водеше по целия терен, но за наш късмет Левски не отбелязаха положенията си. Ние имахме тази възможност и стигнахме до крайния успех.

- Само седмица преди двубоя с Левски изиграхте кошмарен мач с Калиакра, където ти бе едно от главните действащи лица. Изгонването в първата минута срещу тима на Вили Вуцов ли бе най-тежкият момент в кариерата ти до момента?

- Със сигурност това беше най-тежкия момент в кариерата ми. Чувството е ужасно, сигурен съм, че с 11 човека ние нямаше да загубим мача в Каварна.

- Справедливо ли бе отстранен според теб?

- Не, червеният картон за мен беше пресилен.

- Кой ти помогна най-много да преодолееш тежките дни след двубоя за Купата и да възкръснеш срещу Левски?

- Много ми помогнаха треньорите, съотборниците, близките приятели, които ме подкрепиха. Бях в много труден момент, от който лично аз не виждах как мога да излезна. Мисълта ми беше едва ли не ще започвам да играя футбол от начало, но с помощта на хората които ме подкрепяха успях по-бързо да преодоля този стрес.

- Какво е настроението в съблекалнята след ръководните рокади в Локомотив? Как приехте напускането на Ясен Петров и назначението на новия старши треньор?

- Аз много уважавам Ясен Петров като човек и като треньор. С него се разбирах много добре, той е един голям професионалист. Аз не съм тренирал все още под ръководството на новия треньор, тъй като след контузията срещу Левски бях освободен и тренирам на облекчен режим.

- Наближава най-стойностният мач в българското първенство между Ботев и Локо. Гости сте на стадион "Христо Ботев". Готвите ли се вече психологически за предстоящото дерби и какви са нагласите ви за този двубой?

- Наистина в последно време това стана най-стойностният мач в България. В града става един голям празник. Чувството да си на терена е неописуемо. В момента се готвим за мача с Марек, след това ще започнем да говорим за мача с Ботев, но настроението и нагласата за този мач са големи и излизаме за победа.

- В момента е актуална темата за националния отбор. Ти бе повикан за един лагер с младежите от новия треньор, но не получи повиквателна за квалификацията с Португалия. Каква е причината според теб?

- Може би, защото от 3 мача аз имах изиграни 45 секунди (усмихва се).

- Как оценяваш шансовете на България в квалификационната група за Световното първенство в ЮАР?

- Аз съм оптимист, че ще се класираме.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Христо Бонев се включи в кампанията "Подкрепа за българските капитани!"
Голям успех на световно ниво за родните риболовци
Най-успешната волейболистка на Марица остава и за новия сезон
Над 120 деца участваха във футболен турнир на Община Марица
Билети по 20 лева за феновете на Левски в "Коматево"
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: