ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Георги Христов мечтае да е като Ван Бастен
Автор: Екип Plovdiv24.bg 08:43 / 25.03.2008Коментари (0)2743
© Plovdiv24.com
Нападателят спечели симпатиите и любовта на взискателните фенове на Ботев (Пд) почти веднага след пристигането си от Марица през лятото на 2007 г. Той пасна като дялан камък в състава на Ботев и често вдига на крака агитката. Така бе и на мача със Славия (3:0). 23-годишният нападател прави истински фурор в първия си сезон в "А" група. Още във втория си мач в елита Георги бележи хеттрик на Видима.
Христов притежава добра техника, бързина, комбинативност, умее да изпълнява и фаулове. Или иначе казано - има всички необходими качества за модерния нападател. Той е новата звезда на Ботев. Съотборниците му го сравняват с Фернандо Торес от Ливърпул.

По всичко изглежда, че Христов до края на шампионата ще се бори за голмайсторския приз с халфа на Локомотив (Сф) Марчо Дафчев, който е пред него с едно попадение. Интересен факт е, че и двамата са продукт на школата за таланти Марица. Освен тях от квартал Кършияка са почнали и други водещи футболисти в елита - Александър Александров - Кривия от Черно море и Йордан Тодоров от ЦСКА.

Резултатната и сърцата игра на Георги Христов накара феновете на Ботев и редица пловдивски специалисти да се питат какво още трябва да направи нападателят, за да бъде повикан в националния отбор. Пренебрегнатият от Левски и най-вече от ЦСКА футболист през зимата бе трансферна цел на няколко чуждестранни клуба, сред които Краковия (Краков) и Кайзерслаутерн. Чуждестранни мениджъри дори го препоръчаха на треньора на АЗ Алкмаар - Луис ван Гаал, но ръководството на Ботев не пожела да разгледа предложенията. На въпрос дали би играл за ЦСКА, откъдето се отнесоха доста несериозно към него, Христов отговаря:
- Дори и да изпратят оферта за мене, със сигурност няма да я приема.

Той се появява на бял свят на 10 януари 1985 г. в семейството на Георги и Иванка Христови. Те са ерудирани и със сериозен статут в обществото.

Бащата е бивш музикант, а сега - импресарио
По-големият му брат Христо е китарист в ПИФ. Майката е зам.-министър в Министерството на труда и социалната политика. По разбираеми причини втората страст на голмайстора след футбола е музиката.

- Няколко пъти бях канен от бандата на брат ми да свиря заедно с тях, но това ще стане по-нататък. Иначе може би по наследство от баща ми съм добър с ударните инструменти, с барабаните например. Харесвам всякаква музика без чалга - коментира Христов.

Известно време семейството живее в родния град на майката - Велинград, но след това се завръща в Пловдив, Георги започва 8-и клас в Английската гимназия "Д. Благоев". След първата година обаче осъзнава, че трудно може да съвместява училището на две смени и футбола. Родителите го подкрепят във важното решение - Георги избира футбола, мести се в техникум. Дипломата му е много добра.

От шест години и половина нападателят има сериозна връзка с Екатерина. Срещат се в дискотека във Велинград. Преди две години прекрасната Катя заминава за София, където следва редовно туризъм в Софийския университет. Въпреки разстоянието между Пловдив и София двамата влюбени не пропускат възможност да бъдат заедно.

- В такъв момент се вижда доколко стабилна е нашата връзка и какво е бъдещето ни. Катя никога не ме е ревнувала, а и аз не съм й давал повод за това - пояснява Георги.

Любимото място на двамата в София е Swinging HаlI, където свири групата на брат му ПИФ, както и Backstage. В Пловдив пък обичат да разпускат в EXIT.

Нападателят на Ботев е фен и на татуировките - по тялото му има цели 8 татуировки. Две от тях са свидетелство за любовта към родителите. Те са в близост до стъпалата.

- На едната пише mother (от англ. майка), а на другата - father (баща) - разкрива Георги.

Идол на Георги Христов е холандската звезда Марко ван Бастен. Именно заради него момчето се запалило по футбола. Още когато започнал да тренира в школата на Марица, заявил, че иска да е централен нападател. Георги Христов е изключително благодарен на Огнян Атанасов, който е с най-големи заслуги за развитието му като футболист. Благодарен е и на първия си треньор в мъжкия отбор на Марица - Николай Киров.

- Той и досега продължава да ме напътства - откровен е Георги.

Доста специалисти предричат бляскаво бъдеще на може би един от най-големите таланти, излезли в последно време от Пловдив. Най-близките му приятели пък виждат в Христов заместник на Димитър Бербатов в националния ни отбор. Голямата мечта на Христов пък е един ден да заиграе в любимия си Манчестър Юнайтед.

Източник: в. "7 дни спорт"







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
С късен обрат: ЦСКА 1948 взе победата срещу Ботев
Ботев с много променен състав срещу ЦСКА 1948
Ботев дава нов договор на Минков, Мертенс - под въпрос
Феновете решиха: Ето кой е гол №1 във финала за Купата
Акере с първа снимка от болницата, Попето плътно до него
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: