Ботев отказа Славия от Европа

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
15:46 / 23.03.2008
11573
Ботев Пловдив победи категорично с 3:0 Славия в мач, игран преди 6500 зрители на ст."Христо Ботев" в Пловдив. "Канарчетата" бяха по-добри през почти целия мач, като оставиха инициативата на гостите само в последните минути, когато вече мачът се доиграваше. Два гола за Ботев вкара Георги Христов, а един добави Дормушали Саидходжа. С тази победа "жълто-черните" разбиха надеждите на Славия за третото място, което би им дало шанс да играят в Европа, след като именно Ботев отстрани "белите" за Купата на България през декември.

Мачът започна с надмощие на Ботев и бърз гол. В 10-ата минута на мача Георги Христов получи извеждащ пас, надбяга защитниците на Славия и с точен шут изведе "жълто-черните" напред.

В следващите минути "канарчетата" продължиха с атаките, но центриранията и пробивите по крилата не завършваха с реална голова опасност, като Славия се защитаваше добре. Атаките на "белите" към Лилчо Арсов също не завършваха с реални голови опасности.

Малко преди края на първото полувреме поредния пробив на национала Георги Какалов завърши с центриране в наказателното поле. Там Дормушали Саидходжа бе оставен непокрит и отблизо наказа грешката в защитата на славистите с втори гол.

През втората част мачът продължаваше да е активен с атаки към двете врати. За пет минути Георги Христов и Ортега получиха топката в изгодни позиции, но не успяха да се възползват.

В 61-ата минута голмайсторът на Ботев Георги Христов получи топката с гръб към вратата. Нападателя се опита да се завърти и да стреля, но бе свален с ръце на земята от бившия футболист на Локомотив Пловдив Радослав Анев. Потърпевшия Христов застана зад топката и бе безпощаден, записвайки своя 12-ти гол в първенството.

Само 3 минути по-късно Георги Какалов нахлу на скорост по крилото и стреля опасно, но вратаря на Славия Господинов най-накрая успя да улови някои от ударите на нападателите в жълто. До края на срещата играта се разпокъса, като футболистите на Ботев се върнаха да пазят сили за следващите мачове, а Славия не успя да пробие защитния вал в жълто-черно. Единствените опасности дойдоха след далечни удари и статични положения, но Лилчо Арсов спаси всички удари. Дебют с жълто-черната фланелка направи Георги Коруджиев.

С тази победа Ботев записаха осми мач без загуба за първенство и Купата. "Канарчетата" са допуснали и най-малко голове на свой терен от всички отбори в "А" група. Следващия кръг Ботев гостува в Стара Загора на Берое.

Ботев: Лилчо Арсов, Даниел Божков, Величко Величков(Костадин Гаджалов), Апостол Попов, Йордан Минев, Илиян Гаров, Мауро Алегре (Георги Коруджиев), Георги Аврамов, Георги Какалов(Николай Манчев), Дормушали Саидходжа, Георги Христов.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).