Жълтата машина отново заработи за 3:0 срещу Левски

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
12:24 / 31.01.2013
3089
С разгромна победа започна Марица (Пловдив) третия дял на редовния сезон в женската Национална волейболна лига на България. Жълтите постигнаха бърз реванш за загубата си от Левски Волей (София) миналата седмица в столицата. Пред почти пълни трибуни в пловдивската зала Олимпиада и пред погледа на областния управител Здравко Димитров, момичетата на Иван Петков изковаха забележителен успех с 3:0 (25:17, 25:17, 25:9) за 58 минути игра.

Отново поведени от своята капитанка Диана Малинова, която пропусна мачовете в София миналата седмица поради претърпяна операция, пловдивчанки се хвърлиха в мача с много хъс и бързо натрупаха солидно предимство. Отличното посрещане доведе до по-успешно нападение, а и блокадата на Жълтите бе далеч по-ефективна от тази на софиянки. Така след 21 минути игра Бояна Андреева атакува резултатно, за да оформи убедителното 25:17 за Марица. Във втората част Сините подобриха играта си на блокада, но това не им донесе резултат. Отново домакините наложиха надмощие и дръпнаха със сериозна разлика, отново Андреева заби последната точка и отново домакините спечелиха гейма с 25:17. В третия гейм отборът на Левски като че ли вече се беше предал, а многобройните грешки, които допусна, само наляха още гориво в Жълтата машина. В тази част преимуществото на пловдивчанки беше още по-осезаемо, а тежката ръка на Боби Андреева отново си каза думата, като наниза най-много точки, между тях и последната в мача, с която спря електронното табло на 25:9.

Бояна стана топреализатор и на мача със 17 точки, следвана от Мира Тодорова с 13. С по 9 точки за Марица се отчетоха Диана Малинова и Силвана Чаушева, толкова отбеляза и най-резултатната волейболистка на Левски Гергана Петрова.


Виж коментарите (1)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 28
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).