Собственикът на Ботев спасил Черноморец от фалит

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (19)
09:57 / 29.01.2013
5103
Собственикът на Черноморец Бургас Митко Събев дължи на колегите си от два от най-сериозните отбори в елита - Ботев Пловдив и Черно море над 50 милиона лева, твърди 7 дни спорт. Варненецът на два пъти е ипотекирал Петрол в банките на ТИМ и Цветан Василев. Заемът от варненската групировка е получен още преди няколко години. Парите от КТБ обаче са от доста по-скоро.

За това намекна и представителят на Кирсан Илюминджинов Александър Мелник. Той призна, че едни от важните решения, касаещи Петрол са вземани в кабинета на Цветан Василев. Пред money.bg пък Денис Ершов разкри, че банкерът е един от основните кредитори на холдинга.

Интересното е, че според изискванията за финансовия феърплей на УЕФА, подобни финансови зависимости са почти недопустими. След въвеждането на тези правила вече е невъзможно в една група да играят отбори, които са във финансова зависимост от други участници в състезанието. С кредитите, получени от спонсорите на Ботев и Черно море, Митко Събев е поставил Черноморец точно в такава зависимост.



Виж коментарите (19)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).