Къщата на Константин Стоилов на ул.“Старинна“№ 21 отново става Дом на шахматиста

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (4)
10:13 / 10.01.2013
2474
Паметникът на културата е Дом на шаха още от 1969 -та година и събира млади и стари пред дъската до 90-те години на миналия век. Следва сага със собствеността на къщата, дълги дела, безстопанственост и разруха. 

Известно време сградата е предоставена за ползване на частна фирма, която отново й връща облика - прави й ремонт и я обзавежда. Но не за дълго. Кризата стопява средствата на наемателите и къщата отново е в ничии ръце дълго време. До 13-ото Европейско първенство за мъже през март 2012 година.

Тогава областният управител Здравко Димитров обявява, че сградата отново се предоставя за нуждите нашахматистите. Управителният съвет на Българската федерация по шах сключва договор с областната администрация и така къщата отново става Дом на шахматиста. 

В знак на благодарност изпълнителният директор на БФШ Николай Велчев, Харалампи Ванев- президент на шахклуб "Локомотив" и Любен Попов -изпълнителния директор на шахклуб "Локомотив" се срещнаха със Здравко Димитров и му направиха уникален подарък. 

Областният управител, който също е любител шахматист, получи ръчно изработен шах от майстори от Троян. Дървената кутия пази оригинални лицензирани фигури, изработени от орех и ясен.


Виж коментарите (4)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 27
Днес: 3


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).