Мъри обяви целта пред Ботев за догодина

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (36)
10:09 / 17.12.2012
8183
Новият старши треньор на Ботев Пловдив Станимир Стоилов бе гост в сутрешния блок на ТВ7, където в студио "Гореща точка" коментира своите виждания за футбола и амбициите си начело на "канарчетата". Той обясни, че ако се следва една целенасочена стратегия, "Ботев може да се надява на един добър футбол". От там насетне Стоилов обясни, че амбициите пред отбора ще са търсене на място на евроквота, което му изглежда реално постижимо през следващата година.

"Аз съм човек, който опитва да гради отбора си. Ако собственикът и феновете имат търпение, то Ботев може да се надява най-малкото на един добър футбол и на участие в Европа. Не знам дали ще е тази година, защото програмата е тежка. Но догодина това ще ни е целта", започна Мъри, след което се насочи към мача с Левски, който ще е от изключително значение за него и това как феновете ще го приемат", продължи специалистът.

"Едва ли има треньор, който не иска да спечели мач срещу бившия си отбор. Един мач не променя нищо, но това все пак е дерби. Ще направим всичко по силите си, за да спечелим срещу Левски. Но не трябва да прескачаме гостуването на Славия, всичко по реда си", добави Стоилов.

Той каза и няколко думи за селекцията на отбора, на която се оказа, че не е привърженик: "Факт е, че е правена селекцията в последния момент. Под натиск, при липса на време и при определени обстоятелства. Ботев няма много футболисти, че да се разделяме с тях. Нямали са време за селекцията, макар че за мен такова нещо няма. Зимата ще направим всичко възможно, за да се подсилим и лятото вече един, двама нови. Аз не съм привърженик на масовите селекции".

На въпрос как се е съгласил да дойде в Ботев без Наско Сираков, хасковлията отговори: "За Левски нещата стояха така, аз съм работил без Сираков и в Ловеч. В Ботев собственикът определя кои да работят. Сираков трябва да се върне в българския футбол, защото прекалено много го разбира и може да помогне. Имаме собствено мислене за играта и никой не може да го промени."

"Аз винаги съм бил за коректни отношения към рефери и други клубове. Смятам да направя Ботев достатъчно силен, за да не са решителни една или две съдийски грешки. Ботев е сериозен клуб и предполагам, че БФС и клубовете ще вземат това предвид", допълни Стоилов.

 

 

 



Виж коментарите (36)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).