Бивш футболист на Ботев пред трансфер в Кипър

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
09:45 / 06.12.2012
3842
Бившият футболист на "Ботев" (Пд) Стефан Киков е пред трансфер в Кипър. 29-годишният универсален играч е получил солидна оферта от "Олимпиакос" (Никозия) и се очаква след Нова година да замине за преговори по условията на бъдещия му договор . Посредник за трансфера е известният кипърски мениджър Деметриос Кирияку, който работи за елитни отбори от Кипър и Гърция.

Тези дни Киков е получил друго предложение от ръководството на наш елитен тим от "А" група. Той обаче го е отклонил, с мотив, че на този етап изчаква развитието на офертата от Кипър и евентуално ще пътува за островната страна за задължителните медицински тестове.

Киков в момента има действащ договор с втородивизионния "Любимец", но се е разбрал с ръководството да не му се правят пречки, ако си уреди трансфер в чужбина. Освен това, той доскоро лекуваше контузия в коляното и пропусна последните няколко мача от есенния полусезон.

Както е известно през лятото Киков имаше варианти за трансфер в отбори от Казахстан и Румъния, но до трансфер не се стигна.

"Наистина тогава, както и сега имам варианти за чужбина, но ще отида само при положение, че предлаганите ми условия ме удовлетворят. Да играя задължително навън - това за мен не е някаква фикс-идея. При добра оферта от сериозен наш отбор с амбиции, мога и да остана и в България", обясни роденият в Раковски - Стефан.

Преди да отиде в "Любимец", играещият освен като центален защитник, като дефанзивен полузащитник и като десен халф-бек Киков изкара три много успешни сезона в "Сливен", когато тимът играеше в "А" група. В отбора на Йордан Лечков той бе несменяем титуляр, като се отличи с най-бързия гол в историята на "А" група - в 16 секунда в мача срещу пловдивския "Локомотив"(Пд), както и с дузина важни голове.

След това сърцатят играч премина в столичния "Славия", където го привлече Емил Велев-Кокала. На "Овча купел" той изкара един сезон.

"Изкарах 3 успешни сезона в "Сливен" и само мога да благодаря за доброто отношение на ръководството и на момчетата към мен, за което съм им благодарен. Имах нужда обаче от промяна и затова се върнах в родния си "Ботев". Там обаче след смяната на Петър Хубчев, които е един много честен и стойностен човек, получих контузия, а после станах жертва на треньорски интриги", обяснява универсалният "боец" Стефан.

Като юноша на "Ботев" той дебютира в "А" група едва 17-годишен, когато начело на жълто-черните още бе футболната легенда Динко Дерменджиев-Чико.



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).