Интересна тенденция между Локо и Литекс за Купата - фаворитът не продължава

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (14)
10:41 / 23.11.2012
4448
Въпреки богатата си история Локомотив Пд няма много случаи, в които е да е очаквал мач реванш от турнира за купата след равенство у дома. Причината за това е ясна - в доста години регламентът не е предвиждал разменени гостувания. Нещо повече - резултат 0:0 на Лаута преди ответния двубой не е фиксиран досега.

Интересното е, че двата тима за последно бяха в подобни на сегашните изходни позиции в един и същи сезон - 1998/99. Тогава в осминафиналите черно-белите направиха зрелищно 3:3 с Миньор под тепетата, но бяха разбити с 0:6 в Перник. В далеч по-решаващ мач и напреднала фаза Литекс се справи със софийския адаш на смърфовете. В столицата ловчанлии успяха да измъкнат 0:0 при визитата на Локо Сф, а в реванша прекърши съперника с 1:0. Това е единственият случай в историята на оранжевите, когато те трябва да решават всичко у дома след 0:0 на собствен терен.

Интересна тенденция от сблъсъците между двата отбора е, че фаворитът не продължава. Миналият сезон на полуфинала в турнира се очакваше Литекс да се справи със смърфовете. Тези прогнози се подсилваха от факта, че всичко трябваше да се реши в един двубой в града на люляците. Христо Стоичков обаче допусна първата си домакинска загуба в България и отборът му отстъпи с 0:1.

През шампионската за Локо 2004 година пък двата отбора отново се срещнаха на полуфиналите. Въпреки, че пловдивчани бяха фаворити, те загубиха с 0:1 в Ловеч, а на Лаута срещата завърши 1:1. Тогава съперниците бяха заподозрени, че са си помогнали взаимно. Литекс продължи напред и спечели купата след финал с ЦСКА. Смърфовете пък леко победиха Литекс у дома с 3:1, малко след отпадането от турнира за купата и по-късно станаха шампиони.

Източник: "Меридиан мач"



Виж коментарите (14)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).