Цветков изстреля Ботев пред ЦСКА

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (210)
16:24 / 10.11.2012
24215
Ботев Пловдив победи с 2:0 гостуващия Миньор Перник в мач от 12-ия кръг на "А" група. На стадион "Христо Ботев" в Пловдив "канарчетата" се озориха доста срещу аутсайдера, за да спечелят ценните три точки, които ги изстреляха на трета позиция с актив от 24 точки и вече са на две пред четвъртия ЦСКА, след издънката на "армейците" във Варна.

"Жълто-черните" като цяло направиха един от най-слабите си домакински мачове. Възпитаниците на Ферарио Спасов проспаха цяло първо полувреме, като разчитаха единствено на дълги топки към Вандер Виейра. Първото си опасно положение домакините създадоха в даденото от рефера продължения през първата част, когато Тодор Неделев стреля опасно в долния десен ъгъл, но стража на "чуковете" Боян Пейков изби в ъглов удар. 

През втората част "канарчетата" се събудиха и след само 3 минути игра поведоха. Следеният под лупа от турски мениджъри Тодор Неделев проби отляво, след което нахлу в пеналта и подаде към непокрития Иван Цветков, който с техничен удар вкара за 1:0. 

Малко след попадението на Ботев гостите останаха с човек по-малко, след втори жълт картон на Окечуво и съответно червен. 

След като останаха с човек повече домакините се възползваха от численото превъзходство на терена и само четвърт час по-късно съкрушиха гостите с втори гол. Централният бранител Ангел Рахов намери с дълъг пас Иван Цветков, който овладя коженото кълбо, финтира бранител на Миньор и с втория си гол фиксира крайното 2:0.

Ботев Пд - Миньор Пк 2:0
1:0 Иван Цветков 48'
2:0 Иван Цветков 76'


Виж коментарите (210)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).