Кадетите на БК "Академик" категорично надиграха "Марица Кършияка" с 77 на 44. Цинична проява на играч на Марица опорочи мача

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (4)
13:44 / 27.10.2012
4859
Кадетите на БК Академик Пловдив показаха пълно превъзходство в мача срещу Марица Кършияка, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Момчетата, водени от треньора Илия Хорозов, победиха категорично с 77 на 49 в отдавна позабравеното пловдивско баскетболно дерби. Така, без изненада стартира новият сезон на първенство за кадети в зона Родопи В. 16-годишните баскетболисти на Академик демонстрираха добра игра, завидни умения и бяха класи над съперника си от Марица. 

Изключително неприятно впечатление по време на срещата направи поведението на играчите от Кършияка, които вместо да играят баскетбол, наблегнаха основно на грубостта и провокациите. Връх на това беше циничното изпълнение на 15 годишен превъзбуден хлапак от Марица, играещ с номер 7. В последната част от срещата, подклаждан, както от съотборниците си, така и от тинейджърите, подкрепящи Марица, свали гащетата на гарда на Академик по време на мача пред очите на съдиите. След като не последва никаква адекватна реакция от тяхна страна, 2 минути по-късно същото момче от Марица си позволи поредният груб фаул срещу гарда на Академик. Това явно му се стори малко и той, окрилен от виковете на агитката, наплю противниковия играч в лицето. 

Нарушението се оказа 5-то лично на 7-та от Марица, той беше изваден от игра и не успя да демонстрира до края на срещата богатия си циничен арсенал. По-късно от играчи на Марица се разбра, че цялото им меко казано, грубо и арогантно държание на терена е толерирано от треньорския щаб на кършияклии. 

Тук е мястото да кажем, че все пак баскетбола е един от най-интелигентните спортове и място за такива прояви няма, още повече, че става въпрос за 14-15 годишни деца.

Днес по-късно Академик се среща с отбора на Перущица. В групата е и тима на Атлетик 95-Куклен.


Източник: Искра Койчева


Виж коментарите (4)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 8
Днес: 0
»


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).