Марица продължи победния си ход и в Плевен

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
08:52 / 24.10.2012
1315
Марица (Пловдив) изкова очакваната си чиста победа при гостуването си на Спартак 1996 (Плевен), но тя не дойде никак лесно. Плевенчанки направиха битка и особено във втория гейм затрудниха максимално фаворитките в мача. Все пак крайното 3:0 (25:12, 25:23, 25:17) бе оформено след само 66 минути игра и момичетата на Иван Петков поведоха в класирането в Националната волейболна лига с максимален актив от 9 точки и 9:0 гейма.

Домакините започнаха мача доста навито и показаха добра игра. Гостенките обаче показаха класа. След добро посрещане разпределителката Цветелина Николова вършеше чудесно своята работа и нападението на пловдивчанки действаше ефикасно. Грешките в играта на Спартак също помогнаха на Марица да натрупа солиден аванс и крайното 25:12 бе подпечатано с контра на Милена Димова.

След като поведоха с 4:2 във втората част, в играта на Жълтите настъпи истинско объркване и при серия от сервиси на Силвия Христова плевенчанки обърнаха до 8:4. Началните удари на домакините продължиха да затрудняват гостенките, които бяха неузнаваеми, както на посрещане, така и в защита. Така преднината на плевенчанки набъбна до 17:9 като те постигнаха цели 5 аса в този гейм. Марица обаче нямаше никакви намерения да отписва гейма и със сърцата игра постепенно догони съперника, за да изравни при 21:21. Битката продължи с дълги разигравания под аплодисментите на публиката, но в крайна сметка Диана Малинова атакува за крайното 25:23 и донесе гейма на своите.

Третият гейм беше подобен на първия. Този път обаче пловдивчанки грешаха повече от своите съпернички. Те обаче успяха да пробият посрещането на плевенчанки, натрупаха значителна преднина, а Мира Тодорова увенча отличната си игра в мача, като отбеляза победната точка за Марица за крайното 25:17 в третия гейм.

Младата централна блокировачка на Жълтите стана и топреализатор на срещата с 15 точки. Най-резултатна за Спартак беше Силвия Христова с 14.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 28
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).