Дания ни обвини в расизъм по време на снощния мач

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (32)
09:49 / 13.10.2012
9187
Датският футболен съюз официално обяви, че иска наказание за България заради расистките викове на феновете на националния отбор по време на мача в София снощи. Обидите бяха отправени към Патрик Мтилига. Генералният секретар на съюза Джим Стерне Хансен очаква ФИФА да направи нещо по въпроса.

"Очакваме делегатите от ФИФА да се заемат със случая. Това се чу няколко пъти", сподели той. Самият Мтилига дори не разбрал за подвикванията, но те не останали незабелязани от съотборника му Даниел Вас. "Така е във футбола. Знаехме какво можем да очакваме, когато дойдохме тук. Бяхме готови", сподели Вас.

Датското онлайн издание "Sporten.tv2.dk" изрази мнение, подкрепено с видео материал, че българските футболни фенове са сипели расистки обиди по левия бек на "червения динамит" Мтилига.

Според сайта, на няколко пъти българската публика е използвала "неприятни викове", когато топката е била в Мтилига. Видеото вече не е активно.

България отнесе 40 000 евро глоба заради расистки обиди при мача с Англия преди повече от година. "Левски" също бе глобен от УЕФА с 30 000 евро заради расизъм от страна на феновете в мача със Сараево от Лига Европа.



Източник: btv


Виж коментарите (32)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 8
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).