"Канарчетата" надиграха "орлетата" в Елитната до 17

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
08:08 / 01.10.2012
1426
Ботев победи с 2:1 Пирин 2001 в мач от 7-ия кръг на Елитната юношеска група до 17 години. "Канарчетата" бяха абсолютни господари на терена в Маноле, но множество пропуски пред противниковата врата ги лишиха от по-резултатна победа.

Двубоят започна равностойно, като играта се водеше предимно в центъра на терена. В 19-ата минута "канарчетата" поведоха, след като Серкан Юсеин центрира отдясно, вратарят на Пирин и централният защитник на "орлетата" се разминаха с топката и тя попадна в национала Валентин Томов, който на празна врата не пропусна. Последваха силни минути за "канарчетата", в които възпитаниците на Стефан Стоянов направиха редица пропуски пред вратата на гостите.

Първо в 21-ата минута, след добра комбинация топката попадна в Калин Петров, който от малък ъгъл стреля в аут. Само 60 секунди по-късно нападателят на "жълто-черните" получи топката на границата на наказателното поле и абсолютно необезпокояван стреля, но я прати в аут. В 29-ата минута "зелените" изтърваха най-чистото си положение през първата част. След центриране от корнер се получи кратко меле в наказателното поле на Ботев и футболист на гостите стреля от 10 метра, но Мартин Димитров се намеси отлично и спаси.

В 36-ата минута след центриране отдясно в наказателното поле на Пирин, Калин Петров бе оставен непокрит и от 5 метра стреля с глава, но в аут. До края на първата част "жълто-черните" пробваха още няколко атаки, но те бяха неуспешни.

В самото начало на второто полувреме ботевистите отбелязаха втори гол, а негов автор бе капитанът Серкан Юсеин. Юношеският национал получи топката след перфектно центриране на Рашко Ангелинов и с хубав удар удвои преднината на Ботев. Гостите се пречупиха от това попадение и оставиха инициативата изцяло в ръцете на "жълто-черните". В 48-ата минута Валентин Томов и Гери Димитров изпълниха късо свободен удар, Томов напредна и стреля от ъгъла на наказателното поле, но топката се удари в левия страничен стълб.

60 секунди по-късно, влезлият като смяна Атанас Паскалев се озова сам срещу вратаря на Пирин, но стражът на "орлетата" спаси. Нападателят на Ботев имаше още няколко положения, но не успя да ги отиграе по добър начин и пропусна да направи резултата класически. В 60-ата минута, след центриране в наказателното поле на Пирин, Владимир Айтов бе близо до гола, но топката мина на сантиметри от плонжа му. В 64-ата минута Валентин Томов бе изведен зад защитата на Пирин и остана сам срещу вратаря на гостите, но най-добрият играч на Пирин в двубоя се намеси за пореден път отлично и спаси.

2 минути преди края Томов отново остана сам срещу стража на "орлетата", но и този път състезателят на гостите се оказа победител и не допусна гол. В даденото от съдията 3-минутно продължение, бившият футболист на "канарчетата" Браян Марков намали резултата, след хубав диагонален удар. След подновяването на играта главният съдия свири края на мача.

Източник: botevplovdiv.bg



Виж коментарите (1)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).