Интернет сменя телевизията

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (5)
10:32 / 24.09.2012
3806
Удар чрез излъчване на мачове по интернет е воде­ща идея за спасяване на за­палянковците и клубовете от футболното "затъмне­ние". Вече 6 кръга в "А" гру­па не се предават пряко по­ради липса на тв договор.

Планът предвижда отбо­рите да излъчват своите мачове в официалните си сай­тове. Техническата поддръжка не е особено труд­на, а може да бъде ангажи­рана и някоя интернет ме­дия. Вярно, като богатство на картината предаванията ще се върнат десетилетия назад в сравнение с актуал­ните тв стандарти. Но посте­пенно продуктът ще се разработва и усъвършенства.

Идеята е усърдно уточне­на с адвокати и благослове­на юридически. Засега се предвижда предаванията да вървят безплатно. И вече според фенския наплив е възможно да бъде фиксира­на някаква съвършено поносима цена. Например -левче на мач или 5 лева за месечен абонамент.

Клубовете може да от­делят 10% от прихода за БФС като държател на тв правата плюс други 10% за отбора гост. Планът е готов, но явно тепърва ще се раз­работва в детайли и може би - в атмосфера и на проти­вопоставяне. Търси се клуб смелчага, който да прило­жи първи идеята и така да понесе (и контрира) първи­те удари от последствията.

Президентът на "Славия" Венцеслав Стефанов вече обяви идея за евтина и пе­челивша клубна телевизия. И става нарицателен с "японска технология с опти­чен кабел". Всъщност теле­визия има и по интернет с разпространение чрез оп­тичен кабел.



Виж коментарите (5)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 26
Днес: 5


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).