Котев: Нека си говорят хората за Ботев, ще видим накрая колко струват

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (36)
14:10 / 19.09.2012
6838
Защитникът на Локомотив Пловдив Кирил Котев даде интервю за "Тема Спорт". В него опитният играч говори за колектива в тима и бъдещето на отбора.

Кириле, изненадахте много хора с представянето си в пър­венството. Очакваше ли го?
- С тези промени, които настъпиха една седмица преди шампионата, може да се каже, че съм приятно изненадан. Не очак­вах толкова бързо отборът да се сработи, макар че все още не сме направили нищо особено. Можем много повече. Въпреки тежките моменти, които настъпиха с про­дажбата на много основни футбо­листи, всички момчета трени­рат здраво и се получи много добър колектив. Може би това ни помага в мачовете до момента. Смятам, че с всеки изминал дву­бой ще изглеждаме все по-добре.

Как толкова бързо се сра­ботихте и се превърнахте в отбор?
- Ако трябва да бъда откровен, през първите два мача дори не се познавахме. На тренировка не си знаехме имената. Дойдоха много момчета, които дори не бях чу­вал. Все още напипваме верния ритъм и съм на мнение, че съвсем скоро ще бъдем още по-силни.

Не се познавахте, но не за­губихте от амбициозния Локо София, след това от ЦСКА и Черноморец.
- Въпреки тежката програма младите момчета искат да се докажат, работят много и дават всичко от себе си. В пет мача ня­маме загуба. Може би точно зара­ди голямото желание, с което излизаме, се представяме толкова добре. Опитните помагаме с как­вото можем. Трябва да спомена и това, че тепърва доста играчи ще подобряват формата си, тъй като не изкараха пълноценна под­готовка. А и няма как да е по-различно, след като 16 души ни на­пуснаха, а после дойдоха 12.

Кой е отговорен за това сплотяване на отбора?
- Като започнем от треньори­те и стигнем до работниците, които поддържат терена. Всич­ки сме едно цяло, помагаме си вза­имно в трудните моменти. Беше много тежко в началото, започнахме с едва 13 души, но успяхме да се преборим с тревогите. В мо­мента е важно да не си вирнем носовете, а да затвърдим това, което постигнахме до момента.

Дълго време беше в чужби­на, как ти се струва ситуа­цията в клуба в момента? Бяхте сред най-силните от­бори, а изведнъж нещата се обърнаха с главата надолу.
- Така е, подписах с клуба, а след това в рамките на 10 дни не­щата коренно се промениха. Друг собственик и съвсем различен от­бор, но прекалено дълго съм играл в България и не бих казал, че това беше нещо ново за мен. За наша­та страна подобни ситуации са напълно нормални. Радвам се, че в крайна сметка си стъпихме на краката и нещата изглеждат оп­тимистични. Тепърва ни предс­тои трудното.

Минава ли ти през ума да си тръгнеш от Локо след неразбориите в началото?
- Новите собственици дадоха такава възможност на всички. Който не искаше да остане, беше свободен да напусне. Но прецених, че ще продължа да играя в Локо­мотив. Това беше моето желание и съм доволен от решението си.

Дълго време лекуваше кон­тузия, сега си титуляр? Как се чувстваш в момента?
- След толкова дълго отсъ­ствие и възстановяване в момен­та съм идеално. Има още какво да наваксвам, но малко по малко започвам да възвръщам формата си.

Какво смяташ за това, че Ботев ви измести като пър­ви отбор на Пловдив? В момента се говори повече за тях, за тях са суперлативите, те са един от претенден­тите за титлата.
- След толкова дълго отсъ­ствие от А група е нормално да им се обръща повече внимание. Добър отбор са, имат възможнос­ти, организационно са на високо ниво. Нека и за тях малко да се говори, пък времето ще покаже дали тези приказки са имали някак­ва почва.

Тази шумотевица около тях стимулира ли ви по ня­какъв начин?
- Ако трябва да съм честен, никой от клуба не обръща особено внимание на Ботев. Ние си знаем, че сме добри футболисти. Колко­то по-малко се говори за нас, тол­кова по-добре. Това, което напра­вихме досега, никой не го очакваше. Накрая ще се види кой, къде и как

Докъде може да стигне Ло­ко Пд според теб?
- Ситуацията при нас е така­ва, че е трудно да обявим някакви цели. Разкрепостени сме и играем спокойно именно защото не ни притискат с някакви амбиции. В момента ни върви, надявам се и занапред да е така.

Чакате ли е нетърпение дербито на Пловдив?
- Има много мачове до въпрос­ното дерби. Сега имаме среща с Ботев Враца и тя е приковала нашето внимание. Няма какво да се затормозяваме и да се притесня­ваме от мисли за Ботев Пловдив.



Виж коментарите (36)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 9
Днес: 21


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).