Гребната база готова за Световното по гребане, днес и утре пристигат всички участници от 57-те страни

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (8)
14:30 / 09.08.2012
7326
Новите съблекални и тоалетни, предназначени за участниците в Световното първенство по гребане за юноши и девойки в Пловдив са почти готови, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Зам.-кметът Димитър Кацарски и колегата му Георги Титюков останаха доволни от видяното по време на днешната им инспекция на Гребната база. Площта на изградените вече помещения е 400 кв.м. Пусковия им срок е 12 август, но най-вероятно те ще бъдат завършени преди това. 

Капацитетът на тоалетните и санитарните помещения е да поеме всичките 1200 състезатели, а сумата за изграждането на обособената постройка е 270 000 лв, разказа Титюков. Той отново подчерта, че кипи усилена работа по подготовката за първенството, в което ще участват 57 държави. 34 са спортистите от България, а според запознати за фаворит е сочен отборът на Великобритания, допълни още зам.-кметът по спорта в Община Пловдив.

В подготовката са се включили и служители на Общинските предприятия "Градини и паркове", "Чистота" и "Жилфонд". Отстраняват се сухите дървета и косенето на тревата, където ще бъде къмпинга и палатките за гостите, а районът се почиства основно ежедневно.  

20 000 лв. струва освежаването на пресцентъра за журналистите, отразяващи първенството. Те ще се помещават в две стаи на едно ниво. 

Днес и утре масово започват да пристигат всички отбори. Към настоящия момент на Гребната база вече са участниците от Зимбабве, Мексико, Холандия, Австралия и САЩ. 

"В световното ще участват и две български осморки, което е събитие за нас, тъй като дълги години не сме имали качествени състезатели за такова първенство", изказа задоволството си от това Титюков. 

В 17 хотела са настанени гостите, а за сигурността на участниците са взети всички необходими мерки. Пропусквателният режим ще е засилен, а автомобилите няма да бъдат допускани в близост до водното съоръжение. Стана ясно, че организационния комитет са наели частна охранителна фирма, която да помага на органите на полицията.


Виж коментарите (8)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 16
Днес: 20


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).