Ферарио Спасов: Започваме да играем по-добре от мач на мач

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (34)
15:10 / 15.07.2012
9830
В разгара на лятната подготовка треньорът на Ботев Ферарио Спасов говори пред клубния сайт за свършената до момента работа. Наставникът на "канарчетата" даде оценка и на приятелския мач с Черноморец, с който приключи лагерът във Велинград. След само ден почивка, в понеделник "жълто-черните" заминават за Австрия. В градчето Бад Леонфелден отборът ще остане до 27 юли, като в този период Ботев ще премери сили със съставите на Дукла(18), Словачко(19), Макаби Хайфа(21) и Уигън(26).

- Г-н Спасов, как протича подготовката на Ботев до момента?

- Всичко върви така, както сме го планирали. Преминаха първите два лагера, в които натоварванията за футболистите са по-тежки. Сега отиваме в Австрия, където ще наблегнем върху игровата подготовка. Очакват ни четири контролни срещи срещу сериозни противници.

- Значи няма да има приятелски мач на свободната дата 24 юли?

- Да, сметнахме, че е по-добре приятелските мачове да останат четири. Датите остават същите, просто на 24-ти няма да играем.

- Коментарът Ви за контролната среща с Черноморец...

- Първо искам да благодаря на феновете, които дойдоха до Велинград и подкрепиха отбора в това тежко време! Като се има предвид, че играхме в края на лагера, мисля че се получи коректен и приятен за гледане мач, въпреки че не се отбелязаха голове. За мен беше по-важно да видим моментното състояние на отбора. Според мен то е добро, защото доста състезатели изиграха цял мач срещу две формации на Черноморец.

- Забелязвате ли подобрение в играта на отбора в сравнение с първите два приятелски мача?

- Нормално е да играем по-добре от мач на мач. Черноморец е сериозен дразнител и смятам, че се представихме добре в мача срещу бургазлии. Създадохме достатъчно положения за гол, като същевременно в дефанзивен план отново не позволихме сериозни опасности за нашата врата. Стояхме по-добре от предишните два мача срещу Банско и Видима, така че напредък има. Освен това знаете, че имаме доста нови играчи, които тепърва ще се адаптират и свикват един с друг.

- Доволен ли сте от футболистите в подготовката до момента?

- Да, доволен съм. Момчетата тренират с желание, а в контролните срещи всеки, който се появи на терена играе отговорно, а това е най-важното. Разбира се, допускат се грешки, но това е нормално за този етап на подготовката.

- Към отбора се присъедини и последното ново попълнение Вандер Виейра. Какво е неговото състояние и кога ще го видим в игра?

- Вандер не е в най-доброто си състояние и му предстоят 10-ина дни, в която трябва да навакса с подготовката. Той е добър футболист, който смятам, че ще ни помогне много. Надявам се да навлезе в кондиция, колкото е възможно по-скоро, за да може да разчитаме на него.

- Преди няколко дни казахте, че искате още един нападател. Има ли развитие по въпроса?

- Наистина ми се иска да имаме един по-различен като габарити нападател. Това, което показват Петър Атанасов и Станислав Костов обаче ми дава основание да мисля, че може и да приключим селекцията в този й вид.



Виж коментарите (34)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).