Номинации за Футболист на Пловдив 2007: Емил Стоев

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
11:01 / 16.12.2007
4162
Емил Стоев - Бадема е роден на 15.03.1986. Започва да тренира футбол в Марица, като в последствие преминава през детско-юношеските формации на "Ботев 2002" и Ботев Пловдив. Между 2004 г. и 2005 играе в Асеновец, след което преминава в пловдивския Спартак. През тази зима Бадема бе набелязан от ръководството на Ботев и премина в елитния тим. След като не успя да се наложи при "канарчетата", Емил Стоев се завърна в Марица. Завършва 2007-а на шесто място в класацията на голмайсторите в Източната "Б" ПФГ.

Блиц интервю

- Как оценяваш представянето си през тази година?
- Има още какво да се желае, с всеки изминал мач искам да има израстване и се надявам да вървя в положителна посока нагоре.

- Кой беше най-трудния момент за теб през изминалата година?
- Имах трудни моменти, доста тежка контузия в началото на сезона и доста усилия ми коства да се подготвя за първенството, но успях и мисля, че по някакъв начин помогнах на момчетата за доброто представяне, което направихме през тоя сезон.

- Оптимист ли си за бъдещето си и за бъдещето на Марица?
- Да съм жив и здрав надявам се да израствам с всеки изминал мач и да показвам по-добра игра и да вървя нагоре. Мисля, че Марица има доста потенциал и има доста добри момчета, които показват добра игра и мисля, че добри футболисти ще излезнат от отбора.

- Мислиш ли за трансфери?
- За сега имам тригодишен договор с Марица. Всеки играе, за да върви нагоре, всеки иска да иде в по-голям клуб. Докато съм тук и имам договор с Марица ще играя за Марица.

- Къде ще прекараш коледно-новогодишните празници?
- В Пловдив, с близки и приятели.

Мнението на Plovdiv24.com:
Емил Стоев завършва сезона със 7 гола в 19 мача(6 от мачовете за Ботев). Съвсем нелошо постижение, особено ако погледнем само представянето след лятото - всичките 7 отбелязани голоа са през есента, в 13 мача с екипа на Марица. Все пак за млад футболист с високи цели и много талант, може да се желае още. Шест мача в елита не бяха достатъчни на Бадема да разкрие пълния си потенциал, така че не можем да градим цялостното си мнение върху това представяне.

Нападателя преживя и няколко тежки периода, в които се възстановяваше от контузии. Въпреки всичко, Стоев се връщаше отново в добра форма. Талант със сигурност не му липсва, притежава точен удар, но все още е несигурен(или неопитен) в положенията, в които трябва да се действа на момента - ситуации 1 в 1 срещу противниковия вратар, например. Очакваме в скоро време да видим Бадема отново в "А" група, а защо не именно с Марица.

Мнението на специалиста - Илиян Радков, 7 дни спорт:
Дошлият през лятото от Ботев в Марица нападател Емил Стоев - Бадема има решаваща роля в своя отбор. Без да подценявам качествата на останалите офанзивни играчи в тима смятам, че при отсъствието на Бадема я няма нужната мощ. Талантът на 21-годишния голаджия е безспорен, и може би от Ботев вече съжаляват, за това че са го освободили. В неговия стил на игра обаче съществува един сериозен недостатък - голмайсторът на Марица играе твърде индивидуално. Неслучайно усилията на специалистите, работещи с него, са насочени имено към премахването на този елемент от неговата игра.

Класацията за Футболист на Пловдив за 2007-ма година ще стартира на страниците на Plovdiv24.com, след като бъдат представени всички номинирани.



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
»


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).