ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (21) | Вчера (9)
На Острова изригнаха: Не ни трябват жалки отбори като българския на европейско първенство
Автор: Екип Plovdiv24.bg 08:49 / 27.06.2012Коментари (7)2604
©
Никой не иска да гледа жалък отбор като българския на следващото европейско първенство, изригна в свой коментар английският всекидневник "Дейли мейл". Атаката е отправена към УЕФА и идеята да бъде разширен форматът на континенталния турнир.

Както е известно, още на следващия шампионат през 2016 г. във Франция участниците във финалната фаза ще нараснат от 16 на 24. От европейската централа преди няколко дни защитиха идеята, като се обосноваха, че "големи отбори липсват на този форум", като визира България, Румъния, Литва, Шотландия и Норвегия. Директорът по организацията на турнира в Полша и Украйна Мартин Кален изрази това становище, като подчерта, че увеличаването на отборите още след 4 години на практика е решено.

На Острова обаче не смятат така. "Големи защитници на зрелището са в УЕФА, няма що. На Платини му пука само дотолкова, че да осигури достатъчно гласове за конгреса. Качеството на турнира не го интересува. Едва ли има глупак, който да си мисли, че подобни жалки отбори ни липсват. България не можа да бие отбори като Черна гора и Уелс у дома, а Литва пусна 13 гола в осем мача и остана на четвърто място в групата си", недоволства анализаторът Самуел.

В подобен дух е и анализът на Eurosport, въпреки че той не си служи с пример, който да обижда нашите национали.

"Дано европейските футболни началници са си научили урока от страхотните и вълнуващи седмици от началото на този шампионат. Ако не са, ще им помогнем - не разводнявайте първенството", пише коментаторът на спортния тв канал.

Аргументите срещу разширяването на формата са доста. Противниците на идеята твърдят, че самите квалификации ще бъдат отегчителни и до голяма степен безсмислени. Освен това ще се наложи турнирът да бъде удължен с един етап и съответно още с 4-5 дни, а това допълнително ще натовари футболистите, които и без това идват уморени от дългия клубен сезон. И преди всичко увеличаването на броя на участниците ще доведе до голям брой скучни и посредствени мачове на самото европейско, добавят опонентите на УЕФА и Платини.

Източник: "Монитор"







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Англия на европейското първенство бяха пълни смешници и такива ще си останат.Аз вярвам,че един ден талантливите футболисти на България ,ще мачкат смешните англичани с по 6-7 на нула.Да живее България!!!
Нищо не пишете - днес в Пловдив, в спортната зала има волейболен мач за суперкупата на България.
на 27.06.2012 г.
+5
 
 
Хаха - жалкари! Те поне да могат да играят, ами на всяко европейско и световно ги правят за смях ! По-добре да бяха написали - не е ли време Англия да спре да участва на тези пъвенства! :)
+4
 
 
Хахах, един път да ги ударим, само 1, и то насред Уембли, в последната минута като французите, и да ги изхвърлим от голям турнир, не само че ще имаме място на европейското ами и кошмари ще сънуват точно като французите. Малоумници. Голямо самочувствие без покритие, всяко голямо първенство с най-голямата кошница са, винаги тръгват като аслани, и се прибират най-омазани и насрани.
+5
 
 
А английския тим май си хвана самолета, ако не се лъжа..... Тц Тц Тц то, че отбора ни е пълен резил ДА, ама чак пък да ни сочат с пръст
на 27.06.2012 г.
+8
 
 
Абе дори да има нещо смислено в позицията която изразяват точно тези патерици ли трябваше да наддигат глас? Вместо да се радват,че по-често ще играят щото взе да им се случва и да пропускат те квичат!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Страхотен успех! Деметър Кузманов победи петкратен шампион от Големия шлем
Ботев оправи документите на нападател, карал проби през есента
Ръководството на Левски проплака след дербито, иска наказания за ЦСКА-София
Пловдив получи знамето на Европейското първенство по гребане 2025 година
Янаки Милев бе на крачка от четвърта титла в кариерата си
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: