ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Бонев: Не исках да играя в ЦСКА, вкарах 6 гола в 5 мача за "армейците"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:25 / 23.06.2012Коментари (41)7479
© Plovdiv24.bg
Легендата на Локомотив Пловдив Христо Бонев разказа интересна история за времето, когато е носил за кратко екипа на ЦСКА.

"Бях вече женен, а съпругата ми чакаше дете. След една тренировка на Локо се прибрах вкъщи. Изведнъж дойдоха военни с един джип и ме натиката вътре, както бях по джапанки, къси гащета и тениска", спомня си Зума.

"Казаха ми, че има заповед от Семерджиев, който беше началник на Генералния щаб, за моето прехвърляне в спортната школа "Чавдар". Беше ги страх да не научи градът за моето прехвърляне и да не се провали акцията. Спомням си, че караха по някакви селски пътища и чак след Пазарджик излязохме на главния път за София."

"Казах им, че в ЦСКА няма да играя, и тогава ме пратиха да копая канали. Колко съм копал, не знам, но един ден при мен дойде Стефан Божков, който беше треньор на националния отбор. "Бона, ти си нужен на страната" - той така ми викаше, "трябва да играеш и да тренираш, а като се уволниш, ще ходиш където си поискаш". Така в крайна сметка се съгласих да играя за ЦСКА."

"Играх точно 5 мача, в които вкарах 6 гола. Няма да забравя един мач с Ботев Враца, в който направих хеттрик. Генералите хвърлиха шапките горе. Ние с Якимов на терена правехме такива неща, които само с Тошо Иванов в Локомотив съм показвал на терена."

"Заради мен задържаха набора три месеца и не го уволняваха само и само да ме навият да подпиша с тях. Дори ме заплашваха, че ще ме пратят моряк на корабите. Накрая май им омръзна да се занимават с мен и ме пуснаха", завърши своето изказване Бонев.

Източник: в. "24 часа"







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Абе градски мен,ти знаеш ли че това е историята на Тумби.Ристьоо ти отиде с лека кола да София,а не игряа защото беше резерва на Якимов.Алчен мерзавец.Господ до кога ще ти праща есемеси.
-1
 
 
Изобщо не им звучу смешно искат си и джипката и партията и комунизма и Тракия която след уевски и цеца беше толирирана.Искат ама няма логично отборът им умря както много точно такива отбори в източна Европа.Логичното се случи макар те да се оптват да клонират Тракия ще си останат прости клнинги на които са забравели да сложат мозък.Да пият на воля пепси и да си говорят каквото им душа сака.Поне Караибрахим Депесарски спонсорира достатъчно медии/с парите на данъкоплатеца но и неговото време ще дойде/.Успех на Зума напоследък се вижда и в по младите играчи неговата преданност към отбора,дано са прихванали и от уменията му.
+5
 
 
Христо Бонев е голяма личност, бъдете и вие такива когато го коментирате! Джипка на БКП може да ви звучи смешно, но за вас никой не е пращал такава, нали? Този човек е карал бащите ви (или техните приятели и комшии) да излизат от кожата си от кеф години наред, така че заслужава поне малко уважение. А и историята си е точно такава, каквато я разказва Зума и мен ако питате, човека си има пълното право да се гордее с нея.
+6
 
 
Звездите са звезди, защото са високо! Съвсем нормално за една звезда е да е самовлюбена, да се фантазира. Кой от нас не се е фантазирал, та сега да оплюем една легенда! Всички пловдивски легенди са нашите идоли - и Бонев, и Гочо, и Диев, и Стоичков, и Чико, и Тумби, и Гунди, и всички велики футболисти на Левски, минали през Ботев. Не е ли жалко сега да почнем да ги охулваме, понеже сме фенове на противников отбор?
0
 
 
Има някаква скрита причина този алчен за пари човек да откаже на ЦСКА и добрата офицерска заплата.
+1
 
 
Зуме, не се излагай, беше магьосник навремето като футболист, но ...до тук.
-1
 
 
Ало чичко Зум през 1988г. със кого те чакаха да подпишеш,че тогава и нашият набор задържаха 3 месеца,или от както ги задържаха за теб им стана навик.
+3
 
 
Тази история на бонбонев я разправя през няколко години като всеки път я доукрасява малко ;) Сега още от първото изречение ни разсмива: "Бях вече женен, а съпругата ми чакаше дете." Все едно той не го е чакал това дете? Звучи все едно съпругата миу е чакала дете от някой друг... Но безспорно върха е "Заради мен задържаха набора три месеца и не го уволняваха само и само да ме навият да подпиша с тях." - хаххахаха Същото мога да го кажа и аз за моя набор хахаххахаха Очаквам при следващото интервю да каже, че във всички страни от Варшавския договор са задържали набора от уволнение и са чакали бонбонев да подпише с кака цецка ......... ,,,,, ..... нищо, че тогава задържането на войниците беше заради събитията в Чехословакия през 1968 година... Извода е, че бонбона колкото повече остарява -> толкова повече почва да се излага :(
+3
 
 
Бонев е най-големия български футболист. Искали са го в Ювентус!! Доскоро беше рекордьор по мачове и голове в национала. Перуката го изревари, при положение че тогава са се играли много по-малко мачове на година! Това говори само по себе си!!
+1
 
 
Почти всички лайнари не искат да четат неща като това по-горе,само че това са фактите,това е истината!!Ако беше ваш щяхте да се насерете,ама не би!!!Вие сте си обречени да сте в краката ни!!!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Неопитни съдии за мачовете на Локо и Ботев
Бърза реакция на футболистите от Локомотив, подкрепиха младо семейство в тежко положение
Локо посъветва феновете си да дойдат по-рано в "Коматево"
На този ден титлата бе факт! Гледайте уникални архивни кадри от локомотивската радост!
Крушарски с интересен коментар за евентуалното идване на Гриша Ганчев в Локо
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: