Ботев обърна Славия в голова фиеста

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
15:05 / 12.12.2007
10270
Ботев обърна Славия с 4:2 и се класира за четвъртфиналите за Купата на България. „Белите" поведоха в началото на срещата, но „канарчетата" взеха инициативата и попиляха своите гости.

„Жълто-черните" започнаха плахо и отстъпиха инициативата в първите минути. Така се стигна до 5-та минута, когато Славчо Георгиевски изстреля снаряд от границата на наказателното поле, топката рикошира в защитник на „жълто-черните" и, лъжейки Арсов, влетя в мрежата.

След това попадение „канарчетата" се вдигнаха на щурм и успяха да вземат инициативата, но до края на полувремето не можаха да върнат попадение. След почивката възпитаниците на Тенчо Тенев излязоха коренно променени и предложиха истинска фиеста на близо 1500-те си фена, които стоически издържаха на дъжда и мразовитото време.

В 52-та минута един от най-активните на терена - Йордан Минев - успя да изравни резултата. Защитникът напредна и с хубав удар в долния десен ъгъл на Господинов направи резултата 1:1.

Само 5 минути по-късно Борислав Караматев направи обратът пълен с изключително красиво попадение. Халфът вкара топката с прехвърлящ удар, който рикошира в горната греда и влетя в мрежата.

След още три минути „канарчетата" сломиха напълно своя съперник. Манчев намери на добра позиция Дормушали Саидходжа и нападателят бе безпогрешен за 3:1.

В 66-та минута гостите все пак успяха да върнат интригата в мача. След многоходова акция топката попадна у Керчев, който преодоля Арсов с удар по диагонала.

В последната минута отново Саидходжа заби последният, четвърти пирон в ковчега на Славия. Нападателят бе най-съобразителен при меле в наказателното поле на гостите и оформи крайното 4:2.



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).