Ботев ще зимува в средата след победа над Беласица

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
16:01 / 08.12.2007
8908
Ботев постигна победа с 2:0, след като категорично надигра Беласица. Двете попадения в мъгливия и мразовит съботен следобед реализира голмайсторът Георги Христов. Около 1 500 зрители изгледаха последната среща на „канарчетата" за есенния полусезон. С тази победа Ботев се затвърди в средата на класирането, на безопасна дистанция от последните три места.

Срещата започна с натиска на „канарчетата", които бързо спечелиха средата на терена и заредиха атаки към вратата на гостите. В началните минути Саидходжа получи няколко добри извеждащи подавания от Манчев и Минев, но действа разконцентрирано и губеше лесно топката или не успяваше да я овладее.

В 25-та минута след атака от дясно Аврамов центрира топката в наказателното поле. Голмайсторът на „жълто-черните" Георги Христов успя да овладее кълбото между трима и с техничен удар покрай вратаря откри резултата.

В 35-та минута Манчев имаше добра възможност да стреля от пряк свободен удар. Изстрелът на плеймейкъра обаче срещна стената на гостите. Все пак той успя да овладее топката и да отправи топовен удар от границата на наказателното поле, който вратаря на гостите с мъка успя да отклони над гредата. След последвалия корнер Христов имаше добра възможност да се разпише за втори път, но се размина с топката във въздуха.

След почивката всичко бе решено още в 48-та минута. С топовен удар от над 30 метра отново Христов направи вратаря на Беласица Маналов безпомощен и уби интригата в срещата. След това попадение „канарчетата" се успокоиха и намалиха оборотите.

В края на срещата в игра се появи Георги Какалов, който лекуваше близо два месеца контузия и по всичко личи, че ще е готов за сряда. Тогава „жълто-черните" приемат Славия в двубой за Купата на България.



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).