Общината влиза с 25 % в Локо, правят и нов стадион

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
14:42 / 07.12.2007
10555
Община Пловдив става съакционер в ПФК "Локомотив Пловдив" АД, градската управа ще притежава 25 на сто от дяловете на дружеството, като ще внесе в активите му терена, върху който е спортният комплекс. Това стана ясно след проведената днес среща между кмета Славчо Атанасов, президента на професионалната футболна лига Валентин Михов, собственичката на отбора Галя Топалова и Атанас Узунов.

По този начин се решава проблемът със статута на имота. Той ще бъде собственост на новото смесено акционерно дружество. Очаква се през януари или февруари Общинския съвет да одобри влизането на общината в "Локомотив", съобщи кметът Славчо Атанасов. След това капиталът на дружеството ще бъде вдигнат със стойноста на терена, с който общината ще се включи в него, уточни Галя Топалова.

Сегашният стадион ще бъде съборен и на негово място ще бъде изграден изцяло ново и модерно съоръжение, което ще отговаря на всички международни изисквания, се разбра още след срещата.

Новият стадион на Лаута няма да може да бъде изграден за една година. Това вероятно ще наложи "Локомотив" и "Ботев" да играят мачовете си на стадион "Пловдив", съобщи кметът Славчо Атанасов. В момента юристи от общината и областната управа уточняват по какъв начин стадион "Пловдив" да стане общински. Сега той е държавен, което пречи на градската управа да го даде на концесия. Предстои среща на Славчо Атанасов с министъра на отбраната Веселин Близнаков, на която да бъде обсъден проблемът със собственоста на стадион "Ботев".



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).