ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (4) | Вчера (4)
Министърът на спорта призова за реформа в българския футбол
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:44 / 13.06.2012Коментари (5)1377
© Plovdiv24.bg
Министърът на Физическото възпитание и спорта - Свилен Нейков, призова за спешна реформа в българския футбол, която да даде зелена светлина за строежа на новия национален стадион. Както е известно, именно това бе условието на премиера Бойко Борисов, за да даде началото на строителството.

"Искаме да ситуираме новия национален стадион срещу "Арена Армеец". Там ще има и високотехнологичен парк, така че това ще стане в бъдеще страхотен модерен център", заяви Нейков пред БНТ.

"Нека от БФС започнат реформата, за която настоя премиера, за да можем да направим този национален стадион. Това, което ни помага е, че имаме договор с немската фирма "AMG", която ще менажира този стадион, което означава, че той няма нужда от собствено спонсорство и ще се самоиздържа", разкри още министърът на спорта.

"До 2015-а година можем да го имаме този нов стадион, трябват ни 2 години и половина за работа и половин година за планиране. Средствата ще бъдат около 30 милиона евро, няма да е скъп, капацитетът ще е за 20-22 хиляди места. Ще бъде изцяло футболен стадион, писти ще имаме на "Васил Левски" и в зала "Фестивална", където също започваме ремонт", каза още Нейков.

Относно скандалите между БФВолейбол и вече бившият селекционер на тима Радостин Стойчев, както и за започналата финансова проверка във федерацията, Свилен Нейков заяви: "Проверката в БФВолейбол е започнала преди 2 дни, тъй като ние не можем да достигнем до самата истина и затова сме изискали тази проверка. В скоро време ще имаме резултат от анализа".

"Радо Стойчев даде сигнал, че има някакви финансови злоупотреби и ние трябваше да проверим. Проверки има непрекъснато и на другите федерации, но просто не са оповестени", призна още съпругът на Румяна Нейкова.

"Спонсорските средства и тези за реклама, които влизат в БФВолейбол ние не ги знаем, знаем само какъв е бюджетът на федерацията", заяви още той.

Свилен Нейков разкри още, че зачестилите напоследък домакинства на различни спортни събития в "Арена Армеец", трябва да бъдат преценяни внимателно, за да максимално полезни икономически и за държавата: "Трябва да дадем приоритет на тези спортове, които са лицето на нашия спорт. Няма смисъл да организираме домакинства, ако няма кой да видим на почетната стълбица. Най-важни за развитието на спорта у нас са спортните училища. Спортовете, които са масове у нас и носят пари на държавата трябва да се развиват".

"Има федерации, които се изхранват от такива домакинства. Ние обаче все още не можем да покажем прозрачност къде отиват приходите, затова бе назначена и финансова проверка в БФВолейбол".

"В края на юни, след получаването на окончателните бройки квоти, ще направим нов анализ на системата за финансиране и тези, които не са си свършили работа ще бъдат санкционирани", заяви Нейков.

"Задължение на федерацията е да избере етапа на подготовка на отборите, те са отговорни и за резултатите им".

"Бюджетът, с който разполага Спортното Министерство е минимален. Знаем какви са условията в криза, така че 600 лева за възстановяване не са толкова малко. Искаме да побеждаме богати държави като Австралия и Англия, но стандартът ни не позволява подобно нещо", каза още шефът на българския спорт.

"Искахме да изградим мега-комплекси за много видове спорт, където да се подготвят нашите състезатели. За кратко време успяхме да вдигнем спортната база, оправихме базата на Белмекен, базата в Дианабад стана разкошна, имаме вече многофункционална зала, правим Антидопингов център. Тези неща са предпоставки за един по-успешен спорт в бъдеще", завърши с оптимизъм Свилен Нейков.






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
20 000 места ,нов нац. стадион в София ,изцяло футболен без писти??Тъпо ,Тъпо тъпо та чак вдлъбнато!Оправи стадиона в Пловдив ,бе тъпак!А в България стадион без писта за мач със сериозен заряд е убииство за страничните съдии.На тоя манталитет и тая липса на контрол нищо хубаво не ни очаква на стадиони без писта с публика на 5 метра от игрището!
+1
 
 
Какви 20000 места на национален стадион .....той на театър ли ще ходи?
+4
 
 
Капацитет от 20-22 000 места за национален стадион??!!! Тоя вицове ли разправя??? Дотам ли я докараха? СРАМ! А пък половината от тия 30 млн евро ако ги вкарат в стадион Пловдив, ще имаме над 2 пъти по-голям стадион за чудо и приказ. Малоумници!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Тенисистка на Локомотив 1924 (Пловдив) спечели турнир в Асеновград
Троен празник във футболен клуб Марица
Реал (М), Атлетико, Юве и Евертън се борят за подписа на 17-годишен български защитник
Ботев ще се връща към шампионатните победи срещу неудобен съперник
Шапки долу пред един от големите герои на Локо, който несправедливо бе наказан 8 месеца
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: