Ботев би Родопа, Мартенс се контузи

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
17:01 / 16.11.2007
6002
Ботев победи в контролна среща отборът на Родопа с 2:0 в мрачния следобед в Пловдив. Спарингът се игра на стадион Пловдив пред около стотина зрители. Домакините през цялата среща владееха инициативата на терена, като само липсата на шанс и добрите изяви на вратаря на гостите Чавдаров не позволиха една далеч по-убедителна победа.

Старши треньорът на Ботев Тенчо Тенев използва в по-голямата част на мача юношите на клуба. Като титуляр започна и дошлият на проби южноамериканец Даниел Мартенс. Бразилецът, обаче имаше малшанса да се контузи в 75-ата минута на мача и бе заменен от Витанов.

Опорният бразилски халф показа няколко добри отигравания и хвана окото на феновете на "жълто-черните", преди да се контузи.

Ботев можеше да открие резултата още в 16-ата минута, но ударът, който отправи напдателят на "канарчетата" Георги Христов, бе избит в корнер от вратаря на Родопа Чавдаров.

Гостите пък отправиха своя единствен удар към вратата на домакините за първата част, когато нападателят Семерджиев в 42-ата минута стреля над гредата на Тошев.

През втората част на двубоя наставникът на Ботев направи доста промени, като в игра се появиха юношите Етов, Гаджалов, Йорданов и Витанов.

"Жълто-черните" откриха резултата в 70-ата минута. Тогава Минев проби отдясно и центрира, а Саидходжа засече топката и на празна врата вкара за 1:0.

Само след седем минути футболистите на Ботев удвоиха резултата. В прегръдките на своите съотборници бе защитникът Илиян Гаров. Талантливият футболист бе най-съобразителен в наказателното поле и с премерен удар в долния десен ъгъл на вратата на Родопа се разписа за крайния резултат 2:0.



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).