Бившо "канарче" пое третодивизионния немски Вакер Бургхаузен

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
10:12 / 08.05.2012
2945
Ръководството на третодивизионния немски Вакер Бургхаузен назначи за старши треньор на тима бившия български национал Георги Донков. Досега 41-годишният Донков, който израстна като футболист в Левски (Сф), бе помощник на Райнхард Щумпф. Двамата изведоха Вакер Бургхаузен до шесто място в крайното класиране на трета Бундеслига в настоящия шампионат. Донков бе привлечен във Вакер Бургхаузен от лятото на 2010 г, когато завърши успешно треньорски курс за "А" лиценз.

В годините досега той работи последователно в тима като помощник треньор на Юрген Прес, Марио Баслер, Руди Бомер и Райнхард Щумпф.

Донков ще поеме официално тима на Вакер от 1 юли, когато вече ще има диплом за Про лиценз, който да му позволи да води отбори като старши треньор. Като част от дипломирането на Донков в треньорската школа на БФС му предстои да посети срещи от предстоящото Европейско първенство по футбол в Полша и Украина.

"Ръководството на Вакер Бургхаузен искаше да поема тима още от 1 януари тази година, когато напусна Руди Бомер, но заради липсата на Про лиценз това не можа да се случи", коментира Донков. 

"Очаква ни тежък сезон, защото ни напускат трима водещи футболисти. Надявам се да направим добра селекция и през новия сезон да се борим да достигнем поне класирането от тази година", добави още той.



Виж коментарите (1)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).