От Етър ревнаха срещу Тасков: Решаващият гол на Ботев е скандален

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (28)
14:03 / 25.04.2012
6070
Решаващият изравнителен гол на "Ботев" (Пловдив) срещу "Етър", който даде друг ход на дербито в Източната "Б" група, е повече от скандален. Това става ясно от видеозаписа от мача, като вината изцяло е на главния съдия Таско Тасков, пише sport-vt.com.

В 54-ата минута Димо Атанасов се откъсна срещу вратаря и бе задържан от Ивайло Русев, който получи червен картон (на няколко метра встрани бяга и Гайдаров, но такава е все пак преценката на рефера).

От видеозаписите обаче се вижда, че нарушението става в средата на половината на "Етър" - на около 35 метра от вратата на Цанков. Русев пробягва още няколко метра и спира, като дотичва съдията Таско Тасков и му показва червен картон (5.12 мин. от записа долу).

Какво обаче става после? Вместо да се върне на мястото, където е извършено нарушението, реферът с ясен жест показва пряк свободния удар там, където е изгонил Русев. Това е около десет метра по-напред - точно пред наказателното поле на гостите. От това 25-метрово разстояние до вратата Александров изравнява с удар под гредата.

Нарушението е изключително грубо от съдийско естество, защото решението пряко влияе на изхода от мача. Ситуацията е една от многото описани в жалбата на "Етър", изпратена до Съдийската комисия на БФС. Отделно и вторият гол на "Ботев" пада при съмнително за засада положение, макар че тук правото на преценка си е на тъчрефера Мартин Венев.



Виж коментарите (28)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).