Премиерът открива двете нови игрища на "Лаута"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (22)
10:13 / 25.04.2012
7158
На 29 април 2012 година от 12,00 часа на стадион "Лаута" в Пловдив ще се проведе приятелска ФУТБОЛНА СРЕЩА между аматьорския футболен клуб "Бистрица" /София/ и сборен отбор от ветерани на "Локомотив" Пловдив. Срещата ще протече в две полувремена от по 35 минути на официалния терен на спортен комплекс "Лаута". Рефер на срещата ще бъде международния съдия Атанас Узунов. Организатори на спортното състезание са Областна администрация -Пловдив, община Пловдив и ФК "Локомотив" - Пловдив.

За първи път в Пловдив се организира футболна среща с участието на министър-председател. Тимът на "тигрите" /"Бистрица"/ ще участва в срещата със състав според картотеката си. Капитан на тима, с № 13 ще играе министър-председател Бойко Борисов. По време на играта ще му партнират и представители на държавната и местна власт в Пловдив - Здравко Димитров - областен управител; д-р Христо Грудев - заместник-областен управител; Иван Тотев - кмет на Пловдив и Живко Тодоров - кмет на Стара Загора. "Тигрите" ще играят с екип, ушит специално за срещата - небесносиньо с бели райета и с герба на Пловдив.

Отборът на "Локомотив" - Пловдив ще излезе на терена с треньор футболната легенда Христо Бонев и с традиционния черно-бял екип. В състава на "железничарите" са включени бивши футболисти на "Локомотив", сред които Аян Садъков, Едуард Ераносян, Георги Фиданов, с №7 ще играе президентът на клуба Константин Динев, както и Емил Велев, старши треньор на отбора. 

Преди футболната среща премиерът Бойко Борисов ще открие двете нови игрища, изградени към спортен комплекс "Лаута". Едното е маломерно, с изкуствена настилка и с размери 50/30 метра. Второто е стандартно игрище с размери 100/67 метра, с електрическо осветление и е построено изцяло със средства на клуба. 

Малкото е изградено със средствата от община Пловдив, които с решение на Общинския съвет бяха предназначени за закупуване на билети . С решение на фенклуба парите бяха пренасочени за изграждане на игрището с мотива, че феновете на "Локомотив" могат да си купят билети, с което да подкрепят любимия си отбор. 

На церемонията ще присъстват всички деца от детско-юношеската школа на клуба и най-верните привърженици на черно-белия тим.



Виж коментарите (22)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).