Борислав Димитров: Един клуб в "А" група струва поне 700 000 лева

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
18:04 / 25.10.2007
6501
Издръжката на един средностатистически клуб в "А" група струва около 700 000 лева годишно, сподели за sportni.bg изпълнителният директор на Ботев Пловдив Боби Димитров. "Издръжката на един отбор в "А" група струва 600-700 хиляди лева на година. Приходите пък са около 100 000 лв. Просто няма как един клуб да се самоиздържа без солиден спонсор. С трансфери също е трудно да се издържа. Напоследък клубовете взимат играчи на проби за по шест месеца. Така стана и с Дормушали Саидходжа. До колкото знам за целия си престой в Дания е играл 5-10 минути... И ни го върнаха. Така, че и с трансфери не става", каза Боби Димитров.

Както е известно президентът на Ботев Димитър Христолов преустанови финансирането на клуба. Той дава пари само за административните такси, които се изискват от БФС за участие на един отбор в "А" група. От това най-пострадала може да се окаже детско-юношеската школа, която се нуждае от средства за да продължи функционирането си. Младите таланти на "канарчетата" може да спрат участието си в регионалното първенство, ако в най-кратки срокове не се намерят пари за издръжка на школата.

"Димитър Христолов е твърд в позицията си, че повече няма да дава пари за Ботев. Премии за изненада срещу Левски не са обещавани. Откакто Христолов се отказа да дава пари ние не сме побеждавали и съответно не сме заслужили да взимаме премии. Ако стане изненада в София може би ще има възнаграждения според клубния правилник", съобщи Боби Димитров. Изпълнителният директор на Ботев допълни, че няма никакви запитвания за акциите на Христолов в "жълто-черния" клуб и нито един бизнесмен досега не се е поинтересувал от цената им.

Боби Димитров изрази оптимизъм след днешния жребий за Купата на България, който отреди на Ботев да играе срещу Нафтекс. Той каза, че очаква неговият отбор да продължи напред в турнира.



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).