Локо постави Левски на колене по пътя към финала за Купата

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (361)
14:56 / 15.03.2012
49041
Локомотив Пловдив победи с 2:1 Левски в 1/4-финален двубой от турнира за Купата на България. Макар и да играеха срещу 14 човека днес "черно-белите" изнесоха един от най-добрите си мачове на Лаута и заслужено продължиха в следващата фаза на надпреварата.

Пловдивчани започнаха много силно срещата, като се нанесоха изцяло в половината на своя опонент и създадоха няколко добри атаки, но без гол. В 20-ата минута капитанът на Локо Пд Здравко Лазаров проби отляво, след което бе съборен на границата на наказателното поле, но рефера Ивайло Стоянов-Сватбата подмина ситуацията, което предизвика гнева на резервната скамейка на домакините, както и на публиката. В ответната атака Левски откри резултата. Рамос проби по дясното крило, центрира в наказателното поле към Калво, който засече и вкара за 1:0 в полза на Левски.

След гола Локо Пд не се предаде и се втурна изцяло в атака, но само малшанса не им достигна да изравнят, след кота уцелиха три греди до почивката.

През втората част картинката в мача не се промени. Локомотив Пловдив редеше атака след атака пред вратата на Пламен Илиев, но така и не достигнаха до гол. Четвърт час преди края на срещата Рамос замаха да изчисти една топка в наказателното поле, но не успя да уцели коженото кълбо и тя срещна ръката му, а рефера отново си затвори очите и подмина положението. Две минути по-късно страничния рефер отново ощети домакините, като вдигна несъществуваща засада на Базил дьо Карвальо, който излизаше очи в очи с вратаря на "сините".

В даденото от рефера продължение "черно-белите" стигнаха до така чакания от феновете на Лаута гол. Даксон Да Силва центрира от корнер на първа греда, Юнес Бенжелюн отклони с глава към Михаил Венков, който с глава заби за 1:1 и докара мача до продължение. След гола на Венков напрежението на терена ескалира между играчите на двата отбора. Базил дьо Карвальо и Христо Йовов се сдърпаха, и в крайна сметка Ивайло Стоянов им показа на двамата червени картони.

Още в първата минута на първото продължение Здравко Лазаров взриви публиката на Лаута, като направи пълен обрат в мача. Капитанът на Локо Пд се подигра с цялата отбрана на левскарите в тяхното наказателно поле и със силен удар вкара за крайното 2:1. 

След гола Локомотив Пловдив свали темпото на игра и се поприбра в своята половина. Възпитаниците на Емил Велев успяха да удържат до края на мача резултата и се класираха на 1/2-финал в турнира за Купата на България.

Състав на Локомотив Пд: Караджов, Родригес, Бенжалюн, Дяков, Венков, В.Георгиев (46' Д. Георгиев), Златински, Даксон (98' Й. Тодоров), Лазаров (112' Ил. Йорданов), Карвальо, Сержиньо




Виж коментарите (361)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).