Водна аеробика за контузените в Ботев

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (10)
09:18 / 15.02.2012
4964
Отговорникът за кондиционното състояние на футболистите на Ботев Пловдив Михаило Шекероски използва нетрадиционен тренировъчен метод за по-бързото възстановяване на контузените Мариян Огнянов и Христо Телкийски, информира официалният сайт на клуба. Македонският специалист в областта на физическата подготовка вкара двамата в басейна и ги накара да изпълняват различни упражнения за заздравяване на аддукторите. Играчите имаха на разположение по една огромна топка, която помагаше за по-прецизното им изпълнение.

Двете нови попълнения в редиците на Ботев вложиха максимум старание и не се разсеяха дори от плуващите покрай тях момичета от девическия национален отбор на Русия до 19 години, който от няколко дни е на лагер в базата на "жълто-черните". Травмите на Огнянов и Телкийски са от различно естество. Юношата на Левски се възстановява от операция, докато причината за появилия се проблем за пловдивчанина са натоварванията по време на подготовката.

Аквааеробиката не е първата нетрадиционна тренировка, която Шекероски вкара в употреба по време на зимната подготовка на отбора. До момента той запозна "канарчетата" с ефекта от йогата, медитацията и упражненията за енергизация. Мики, както го наричат всички в Ботев, има 10-годишен опит в кондиционната подготовка. В този период той е тренирал състезатели по футбол, тенис и баскетбол. Той бе препоръчан на Милен Радуканов от бившия му помощник в ЦСКА Иван Йовановски, с когото Шекероски е добър приятел. Йовановски дори използва почивния ден, за да посети базата на Ботев и да се види с треньорския екип на "жълто-черните".

Докато Огнянов и Телкийски тренираха в басейна, съотборниците им направиха поредното си занимание под прожекторите на един от терените в Mardan Sports Complex. То бе последно преди контролата срещу втородивизионния румънски Делта Тулчеа и същевременно първо за дошлия на проби французин Маленга Нзузи Мата, който ще има шанс да покаже какво може в проверката утре.



Виж коментарите (10)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).