Снегът обърка подготовката на колоездачите на "Цар Симеон", те тренират на велотренажори

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
11:08 / 06.02.2012
846
Падналият в цялата страна обилен сняг доста пообърка програмата на колоездачите на пловдивския велоклуб "Цар Симеон 1898" по време на зимната им предсезонна подготовка. 

Заради заснежените и заледени пътища, състезателите от представителния мъжки тим не излизат повече от седмица на редовни тренировки по шосетата към Пампорово и Смолян, каквато беше предварителния план за деня. Вместо това, бегачите се потят здраво на специалните велотренажори на своята клубна база, която се намира до строителен консорциум "Свети Георги" на "Кукленско шосе" в Пловдив. Този вид тренировки обаче не могат да заменят изцяло солидните преходи и натоварвания, които се правят навън, на шосе.

Както е известно колоездачите от представителния мъжки тим на "Цар Симеон 1898", както и юношеските формации на клуба, започнаха наскоро сериозната част от зимната си подготовка за новия спортно-състезателен сезон. Те тренираха обаче само десетина дни по пътищата на Пловдив и региона, докато не падна снегът, а трасетата не се заснежиха и заледиха.

Въпреки промяната на програмата, главният треньор на клуба Петър Павлов е доволен от старанието на момчетата и хода на предсезонната зимна подготовка. Младите състезатели в тима се стремят ежедневно да се доказват пред "батковците" и пред треньор Петър Павлов, и упорито търсят място в представителния мъжки състав за новия спортно-състезателен сезон.

Безспорни титуляри за новия сезон се очертават капитанът и лидер на отбора Пламен Димов, младежките национали Борислав Иванов и Светослав Недев, завърналият се от КК "Несебър" юношески национал Николай Бояджиев, както и дебютантът Николай Йолов.

С отбора не тренират пистовите национали Дамян Филипов и Радослав Констинтинов, които в момента са по лични дела в чужбина.

Днес и утре освен на велотренажорите, част от тренировките на "царските" колоездачи ще бъдат във фитнеса, където те ще работят за обем, сила и физическа издръжливост.

Представителният мъжки тим на "Цар Симеон 1898" ще тренира при домашни условия в Пловдив през целия февруари. След тренировките за сила и издръжливост, бегачите ще започнат постепенно и по-интензивни натоварвания по шосетата около Пловдив, ако те не са заледени и занснежени.



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 19
Днес: 24


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).